Poverenica osudila ispisivanja kukastih krstova u Leskovcu

Tanjug

24. 09. 2019. u 16:45

Повереница осудила исписивања кукастих крстова у Лесковцу

Foto Jugmedia.rs

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije osuđuje ispisivanje kukastih krstova na nekoliko kuća u Leskovcu od kojih je jedan na fasadi Sigurne kuće i očekuje brzu reakciju nadležnih
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije osuđuje ispisivanje kukastih krstova na nekoliko kuća u Leskovcu od kojih je jedan na fasadi Sigurne kuće i očekuje brzu reakciju nadležnih.

Ispisivanje kukastih krstova u zemlji u koja je pretrpela velike žrtve u borbi protiv fašizma direktno vređa sve građanke i građane i pokazuje osnovno nepoznavanje istorije i nerazumevanje opasnosti ideologije koju ovi simboli predstavljaju. U tom smislu decu i mlade treba kontinuirano učiti i podsećati na vrednosti antifašizma, mira i tolerancije, poručila je Poverenica u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

PROČITAJTE JOŠ - Na liniji borbe protiv fašizma

Janković upozorava da je ispisivanje ovih simbola fašizma nedopustivo kao i da je neophodna reakcija u svakom pojedinačnom slučaju, te očekuje brzu reakciju nadležnih organa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije