TRETMANI NAŠI-CENE AUSTRIJSKE: Specijalnoj bolnici „Banja Koviljača“ smeše se i gosti iz Austrije preko tamošnjeg Fonda PIO

V.Mitrić

ponedeljak, 23. 09. 2019. u 11:45

ТРЕТМАНИ НАШИ-ЦЕНЕ АУСТРИЈСКЕ: Специјалној болници „Бања Ковиљача“ смеше се и гости из Аустрије преко тамошњег Фонда ПИО

Foto V.Mitrić

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Koviljaljača“ ima velike šanse da uskoro, prima i goste iz Austrije preko njihovog Penzionog fonda Austrije, kaže primarijus dr Aleksandar Jokić, generalni direktor te ustanove
Ne samo što je, u odnosu na minulih nekoliko godina duplo beleži duplo više poseta, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Koviljaljača“ u istoimenom lečilištu i odmaralištu podno Gučeva, nadomak Loznice, ima velike šanse da uskoro, prima i goste iz Austrije preko njihovog Penzionog fonda Austrije (PVA), rekao nam je primarijus dr Aleksandar Jokić, generalni direktor te ustanove, posle posete tročlane ekspertske ekipe te austrijske institucije.


Reč je o stručnjacima, koji kao tim, „vagaju“ i lečilišta u svojoj zemlji. Menadžment i zaposleni u SB „Banja Koviljača“ bili su spremni da ih, ne samo ugoste, već da im učine dostupnim svaki delić rada, kako bi mogli da donesu odgovarajuće ocene o banjskoj ustanovi i odluku o slanju pacijenata, koji žive u Austriji a porekloom su iz zemalja bivše SFRJ.


- Ovo je velika stvar za našu ustanovu, jer ako sve bude, ne samo kako želimo, već kako smo se spremali radom, znanjem i maksimalnim zalaganjem za bolje zdravlje pacijenata, dobićemo goste, za koje ćemo dobiti cene koje važe i u Austriji – kaže dr Jokić. - Nećemo, dakle, da nam niže cene budu preporuka, već vrhunska usluga i nega i banjskom turizmu, utoliko pre što nam dolaze mnogi gosti iz inostranstva, ali pojedinačno. Rad sa Austrijancima bi nam, bez sumnje, otvorio i druga vrata u Evropi i svetu. Za mesec dana biće završen pisani izveštaj stručnjaka iz Austrije, potom prevođenje na srpski i dostavljanje našoj strani.

PROČITAJTE JOŠ: Spoj leka i romantike


Sa tročlanom ekipom eksperata iz Austrije bio je i Oliver Hiler, ataše za socijalna pitanja ambasade Austrije u Beogradu.

Foto V.Mitrić


- Ovo je sjajna kombinacija istorijskog dela, zajedno sa modernim elementima, zaista je nešto što ne može da se vidi svugde. Mislimo da se sve nalazi u jako dobrom stanju.Zahvalni smo na gostoljubovosti, učtivosti i prijateljstvu koje ovde možemo da osetimo – rekao je dr Martin Skumal, jedan od članova sutrijskog stručnog tima.

Foto V.Mitrić

Pored Koviljače, ovi austrijski stručnjaci posetili su i Selters u Mladenovcu, Čigotu na Zlatiboru i Vrnjačku Banju.


Foto V.Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)