VINSKI MARATON NA PALIĆU: Bogovi, francuske sobarice i nindža kornjače sišli u vinograd

Jelena Lemajić

ponedeljak, 23. 09. 2019. u 08:52

ВИНСКИ МАРАТОН НА ПАЛИЋУ: Богови, француске собарице и нинџа корњаче сишли у виноград

Učesnici Vinskog maratona na Paliću / Foto J. L.

Oko hiljadu učesnika na manifestaciji, od kojih su mnogi bili pod maskama. Karnevalski duh, dobra rekreacija i neverovatna energija na sjajnoj zabavi

ISPRED Velike terase na Paliću minulog vikenda okupile su se francuske sobarice, nindža kornjače, zombiji, bogovi sa Olimpa, mlade sa velovima u pratnji svojih kućnih ljubimaca i mnogi drugi maskirani i nemaskirani učesnici trećeg Vinskog maratona.

I ove godine, oko hiljadu sportista i rekreativaca nadmetalo se u "Trci uživanja" od deset kilometara i "Vinskoj trci" od 21 kilometar, čije su staze prolazile pored jezera, kroz vinograde i vinarije, kraj salaša i kroz prelepe predele vojvođanske ravnice.

Pročitajte još: Odmor uz konje i kupinovo vino

Pobednici "Trke uživanja" su Katarina Stojković iz Beograda i Jožef Njari iz Mađarske. Najbrži na "Vinskoj trci" bili su Mikloš Bruner iz Kule, koji je stazu istrčao za 1.21.22, i Ines Jozić iz Hrvatske, koja je na cilj ispred Velike terase stigla za 1.27.15.

- Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavne sadržaje. Namenjen je svima koji žele da se zabave, a uživaju u trčanju, ili šetnji kroz prirodu, dobrom vinu, gastronomskim specijalitetima, muzici i druženju - kažu organizatori. - Razlika između staza nije samo u dužini, nego i u okrepnim stanicama, kojih u "Vinskoj trci" ima dve više i na njima učesnici mogu da degustiraju vina iz pet vinarija.

Da bi bili deo nesvakidašnje trke učesnici su došli iz svih krajeva naše zemlje, kao i iz BiH, Mađarske, Hrvatske, Japana, SAD, Velike Britanije, Poljske, Češke, Finske, Švajcarske, Austrije, Nemačke...

- Zar bismo dolazile iz Čačka da nije reč o dobroj rekreaciji i sjajnoj zabavi - kaže Jelena Kolarević iz Čačka, kojoj je, pored drugarica, društvo pravio i pas Rafa. - Drago mi je što imamo jednu ovakvu manifestaciju. Energija i atmosfera koje ovde vladaju su neopisive.

Svaki trkač "sakrivenog" lica imao svoj broj


Umesto sa Olimpa, plejada od 15 grčkih bogova stigla je iz Srpske Atine.

- Obećavam da će danas neki i da se zaljube na "Vinskom maratonu" - kratko će Danijel Malešević, novosadski Eros.

Za najbolju masku nagrađen je Aleksandar Ormoš iz Zrenjanina, koji je trčao kao vaterpolista, dok su najbolju grupnu masku imali zombiji, odnosno grupa od 25 zaposlenih u "Novikom komunikejšnu" iz Beograda.

POMOĆ ZA NURDOR

POSREDSTVOM aplikacije "Pruži korak", učesnici "Vinskog maratona" doprineli su prikupljanju novca za izgradnju beogradske Roditeljske kuće za decu obolelu od raka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije