AKCIJA krpljenja udarnih rupa u Sivcu završena je tako što su neke rupe, koje su pripremljene za sanaciju, ostale nepopunjene, a neočekivano je asfaltirana ulica gde živi sekretar MZ, što je izazvalo buru negodovanja među meštanima. Kozaračka ulica, kojom je novi asfalt stigao pred kuću prvog čoveka sela, na društvenim mrežama je nazvana "Bulevar Bobana Damjanovića". Ironično je konstatovano kako je ta ulica morala da bude asfaltirana, jer je "stvarno prometna". Reč je o poprečnoj ulici na kraju Novog Sivca, sa leve i desne strane regionalnog puta kroz glavnu seosku ulicu.

Član Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kula Dejan Aleksić kaže da je akcijom, koja je trajala od jula do pred kraj septembra, trebalo da budu zakrpljene udarne rupe u svih sedam naselja, a posao je obavljen u Kuli, Ruskom Krsturu, Kruščiću i Sivcu. Prema njegovim rečima, 5.943.840 dinara, izdvojenih iz opštinskog budžeta, nije bilo dovoljno da se oštećenja saniraju i u Crvenki, Liparu i Novoj Crvenki. Žitelji Sivca žale se da udarne rupe nisu sanirane u svim ulicama, a u Savetu za bezbednost saobraćaja objašnjavaju da su oštećenja na kolovozima popravljena prema prioritetima, koje su odredile mesne zajednice.

Međutim, u Sivcu se dogodilo da putari u Sentelekijevoj ulici, koja vodi ka ekonomiji PP "Bačka", očiste dve velike udarne rupe, katranišu ih i pripreme za punjenje, ali su ostale da zjape, jer je ponestalo materijala. Tako sad ove rupe predstavljaju još veću opasnost nego prethodne. Stanovnici Sentelekijeve, ispred čijih su kuća ova oštećenja, navode da se već više od dve nedelje, otkako su putari otišli nezavršenog posla, neprekidno čuje kako vozila upadaju u nove kratere. Za to vreme je na drugom kraju sela, u Kozaračkoj, zablistao novi asfalt.

PROČITAJTE JOŠ - Menja se Zakon o porezu na dodatu vrednost

Meštani ne spore da je i u Kozaračkoj bilo udarnih rupa, ali ističu da ima i gorih ulica u selu.

- Moj predlog je bio da se asfaltira Ulica Hajduk Veljka, ali je uska, a izvođač radova nije imao malu mašinu koja bi mogla da uđe i obavi posao. Odluku da se radi Kozaračka nisam doneo ja, nego Odeljenje za investicije opštine Kula - kratko je za "Novosti" izjavio sekretar MZ Sivac Boban Damjanović.

Asfaltiranje Kozaračke ulice

Foto Mileta Sandić

Blažo Kostić, rukovodilac Odeljenja za investicije, zaštitu životne sredine i energetski menadžment OU Kula, naglašava da je putna mreža u opštini vrlo loša i da su kolovozi u svim ulicama prioritet.

- Morali smo presvući jednu ulicu asfaltom i rešili smo da to bude Kozaračka. Neću da se bavim insinuacijama, jer nije Damjanović jedini koji stanuje u toj ulici. Mogla je biti asfaltirana i neka druga ulica i opet bi neko pitao zašto ta, a ne neka druga - rekao je Kostić.


JEDNI BRANE, DRUGI NAPADAJU

VI kako hoćete, ali sekretar MZ Sivac ostavio zadužbinu. Čudni su putevi... Bobanovi. Malo selo, puno bulevara. To su samo neki od sarkastičnih komentara povodom asfaltiranja Kozaračke, ali ima i onih koji brane Damjanovića. Tako je jedan Sivčanin napisao: "Pričajte šta hoćete, čovek je dosta uradio za svoje selo." Damjanović je na funkciji sekretara MZ od 2013.