Biće mesta za svu decu: Proširenje vrtića u Kosovskoj Mitrovici

I. RADULOVIĆ

21. 09. 2019. u 07:15

Биће места за сву децу: Проширење вртића у Косовској Митровици

Obdanište će imati 500 kvadrata, foto I.Radulović

Do kraja godine novi prostor za PU "Danica Jaramaz" u Kosovskoj Mitrovici; Na nedavnoj sednici Vlade Srbije odobren dodatni paket mera pomoći ovom gradu

IZGRADNjA novog objekta veličine blizu 500 kvadrata i vrednosti oko 19 miliona dinara trebalo bi da da bude gotova do kraja godine i time da olakša posao u Predškolskoj ustanovi "Danica Jaramaz" u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo je najavio predsednik Privremenog organa u ovom gradu Aleksandar Spirić. On je istakao da je u pitanju jedan od projekata koji će biti izgrađeni u narednom periodu i podsetio da je na nedavnoj sednici Vlade Srbije odobren dodatni paket mera pomoći.

- Ne smemo da zaboravimo sve one projekte koji se već uveliko realizuju, kao što je sedam stambenih zgrada, čiji se završetak radova očekuje do kraja oktobra, i sve ono što smo započeli početkom godine uspešno realizujemo - rekao je Spirić.

PROČITAJTE JOŠ - Požarevac: U vrtiće i škole uloženo oko 1,8 milijardi dinara

Zadovoljstvo zbog izgradnje novih predškolskih ustanova i vrtića iskazala je i načelnica školske uprave Jasmina Dedić jer su one, kako je rekla, temelj obrazovanja.

- Na vama je samo da vaspitavate tu decu jer vam to i profesija nalaže. Vi ste zajedno sa njima temelj obrazovanja i onako kako ih formirate oni tako nastavljaju svoj dalji put kroz školovanje - rekla je Dedićeva.

Zahvalnost na tome što, kako je rekao, obrazuju buduću intelektualnu elitu ovog grada, izneo je i potpredsednik Srpske liste Igor Simić, i podsetio da će zahvaljujući fiskalnim reformama i zaposleni u ovoj ustanovi dobiti veće plate.

- To pokazuje da neko brine o vama i da želi da vam se zahvali za sve ono što radite za našu decu, grad i državu. Proširenje kapaciteta ovakvih ustanova nas raduje, jer je to pokazatelj da imamo sve veći broj dece, što znači da ćemo imati bolju budućnosti - rekao je Simić.

foto I.Radulović

On je podsetio da je ovo "deo inicijative predsednika Aleksandra Vučića za realizaciju 159 projekata koje finansira Vlada Repubike Srbije, a trenutno zajedno sa tim projektima se na KiM sprovodi više od 360 projekata".

- Naša država je prepoznala da nam treba proširenje i kao što je obećano ovih dana će krenuti sa izgradnjom aneksa našeg vrtića i nadam se da ćemo sledeće godine biti u prilici da se proširimo i primimo sve zainteresovane koji će hteti da borave kod nas - rekla je direktorka Predškolske ustanove "Danica Jaramaz" Gorica Marinković.


VIŠE DECE

PORAST broja dece u Kosovskoj Mitrovici je primetan iz godine u godinu, a trenutno je u Dečjoj ustanovi "Danica Jaramaz" upisano 710 mališana, što je za 60 više nego lane.


TENDERSKA PROCEDURA

PREMA najavama iz mitrovačkog Privremenog organa u toku je tenderska procedura nakon koje će se već početkom narednog meseca krenuti sa radovima na dogradnji novog objekta koji će imati salu za fizičke aktivnosti i nove moderno opremljene sobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije