MONTAŽNI TOALETI U JAGODINSKIM NjIVAMA: Od „gospođe“ i „gospodina“ do „gospodina poljoprivrednika“ (FOTO)

Z. Gligorijević

19. 09. 2019. u 13:48

МОНТАЖНИ ТОАЛЕТИ У ЈАГОДИНСКИМ ЊИВАМА: Од „госпође“ и „господина“ до „господина пољопривредника“ (ФОТО)

Foto Z.Gligorijević / Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine

Ovakav toalet nisam videla ni na plaži u Crnoj Gori, a često su zatvarali i tuševe – komentarisala je Rada Tasić iz Ribara
JAGODINA – Ovakav toalet nisam videla ni na plaži u Crnoj Gori, a često su zatvarali i tuševe – komentarisala je Rada Tasić iz Ribara dok je sa komšinicom pila kafu u njivi kraj koje je postavljen montažni toalet s tuš kabinom. Dok je konobar kafom, sokovima i rakijom posluživao okupljene poljoprivrednike, ona je za „Novosti“ ocenila da je to „odličan potez lokalne samouprave, jer kada se bere kukuruz, istuširaju se i čisti odu kući“. Dobro je, kaže, i što je urađen poljski put, jer se dešavalo da u rupu upadne ceo traktor.


- Nismo došli da otvaramo toalete i kupatila, već da obiđemo i vidimo kako je urađen put. Toalete i kupatila pored njiva hteli smo da uradimo, jer hoćemo da kada dolazite u njive preko leta imate uslove da se istuširate. Hoćemo i da se poljoprivredni proizvođači ne nazivaju više seljacima, jer su oni gospoda. Gospodin poljoprivrednik! Iako se vi tako ne osećate, jer cene poljoprivrednih proizvoda još uvek nisu primerene, a naročito cena žita, koja nije menjana godinama – izjavio je danas u Ribaru predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma.

On je dodao da su na ideju za postavljanje toaleta došli da se poljoprivrednici ne bi osećali ponižemo. „Nije problme kada je kukuruz veliki, ali kada šparta kukuruz, nema gde da se sakrije da bi obavio biološku potrebu“, rekao je on i dodao da će toaleti i tuš kabine biti postavljeni na svakih 300 metara duž njiva u svakom selu. Naredne godine radiće ih JP „Standard“, koje će zaposliti dva-tri majstora i postavljati ih na svakih 150 metara.

PROČITAJTE I: Pomoć za stočare


Marković je još rekao da će kamenom biti nasipamo preko 120 kilometara poljskih puteva. Radovi bi trebalo da budu završeni za godinu i po dana. Ove godine biće uloženo 80 miliona dinara, a rebalansom će biti izdvojeno još 40 miliona dinara.

- Drago mi je što sam danas prvi put video da su svi poljoprivrednici došli putničkim automobilom, a ovim putem nekada zbog rupa nije moglo da se prođe ni traktorom – ocenio je Marković.

MINISTRI

Marković je rekao da mu je nekoliko puta nuđeno da bude ministar, ali da njemu ne treba funkcija da bi radio za narod.

- Hoću da sredim grad i zaposlim sve koji žele da rade. Kasnije, ako budem imao poverenje naroda, da kažem, e, saću da budem ministar. Pet sadašnjih ministara u Vladi Srbije ne zaslužuju ni kafu, ni gorivo za službena vozila. Ne dolaze na posao, a u stalnom su radnom odnosu. Pozicija i opozicija slažu se samo oko blagajne – ocenio je Marković.


Ratko Stevanović, gradonačelnik, i Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine

Rada Tasić iz Ribara


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Mama

19.09.2019. 16:34

Ovo je divno.Nadam se da ce Palma naci resenje da sanitarije ostanu ciste i u upotrebi na ponos ziteljima Jagidine.

Borislav Savić

20.09.2019. 15:36

Palma u ataru svog sela postavlja tuseve i WC kabine a ostala sela nemaju ni vodu za piće, sa tim se malo pozabavite, pravde i istine radi.