Ljubav se rodila na groblju!

Z. GLIGORIJEVIĆ

četvrtak, 19. 09. 2019. u 08:35

Љубав се родила на гробљу!

„Mladenci“ Zdravko Sretenović i Tatjana Ninčetović

Završeno snimanje amaterskog filma "Kumova ženidba" glumaca iz Lapova. Akteri su radnici, poljoprivrednici, penzioneri, studenti, domaćice...

"HOĆETE li vi da se penjete, ili mi odosmo po druge mladence?!", doviknuo je kočijaš fijakera koji je bio nestrpljiv da mladence Milojka i Sisel preveze do opštine Lapovo na venčanje. Budući supružnici, zapravo su glumci amateri Tatjana Ninčetović i Zdravko Sretenović, glavni junaci amaterskog filma "Kumova ženidba". Reč je o komediji od sat i po s pedesetak aktera, reditelja Dejana Ivanovića, čije je snimanje upravo završeno, a čija je premijera zakazana za 5. oktobar.

Iako gostuju glumci amateri iz drugih gradova, film je snimljen bez dinara, kostime je obezbedila prodavnica polovne garderobe "Šane", Trubački orkestar "Veseli Resavci" iz Svilajnca svirao je besplatno...

- Najteže nam je da se svi sakupimo na dan snimanja, jer su glumci po zanimanju poljoprivrednici, radnici, domaćice, studenti, a imamo i fakultetski obrazovane. Tema je veoma savremena.

PROČITAJTE JOŠ - "Amateri" na južnjački način

Vremešni kum Milojko, devizni penzioner, ostaje udovac, a mlada udovica bacila je oko na njegov novčanik i to na groblju kada je od komšije saznala da je devizni penzioner. Svadba je bila neminovna. Glumom se amaterski bavim gotovo tri decenije, ali mi je najteže bila uloga prostitutke u ovom filmu, jer taj lik nije htela da tumači nijedna devojka. Tesna haljina mi se pocepala po šavovima, a od štikli sam skršio noge - kaže, za "Novosti", Ivanović, koji u ovom filmu ima još dve uloge.

PROČITAJTE JOŠ - U Australiji objavljen kratki amaterski film legendarnih Bitlsa (VIDEO) 


"Mlada" se sprema

On dodaje da je film nastao iz istoimene humanitarne predstave u kojoj je igralo 12 glumaca Putujućeg pozorišta "Ivanović". Iako je naš sagovornik blagajnik "Železnica Srbije", Zdravko Sretenović, inače zaposlen u Gradskoj upravi u Jagodini, pesnik i predsednik Književnog kluba "Dušan M. Dačić" u Bagrdanu, kaže da ima "magičnu energiju" kojom stvara savršenu atmosferu, pa im nije bilo teško ni da snimaju tokom vrelog leta. Najteže mu je, kaže, bilo da iskreno zaplače na grobu pokojne žene i da se vozi u mrtvačkim kolima.

- Gluma je sama po sebi izazov. Međutim, moj glavni motiv bila je humanost, jer ćemo novac od bioskopskih karata dati bolesnoj sugrađanki - veli Tatjana Ninčetović.

Lapovcima se "usladilo" snimanje filmova, pa kažu da će uskoro ponovo stati pred kamere.

Dejan Ivanović, reditelj i glumac


HUMANI KARAKTER

NOVAC od predstave "Komova ženidba" dat je Udruženju "Zora" iz Lapova za sugrađanku Marinu Bogosavljević (30), koja treba da ide na operaciju u Tursku, koja košta 35.000 evra. Udruženje je organizovalo i humanitarne koncerte i žurke. Međutim, kako nije sakupljeno dovoljno novca, Ivanović je došao na ideju da snimi film, a Udruženje "Zora" da ugovori projekcije u što više kulturnih centara. Cena karata biće simbolična.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije