PROPAO POKUŠAJ PREUZIMANjA FABRIKE U ČAČKU: Radnici sprečili izvršitelja

V. I.

četvrtak, 19. 09. 2019. u 06:00

ПРОПАО ПОКУШАЈ ПРЕУЗИМАЊА ФАБРИКЕ У ЧАЧКУ: Радници спречили извршитеља
Radnici Fabrike reznog alata 19. put nisu dozvolili sudskim izvršiteljima i policiji da preuzmu pogon

RADNICI Fabrike reznog alata (FRA) 19. put nisu dozvolili sudskim izvršiteljima i policiji da preuzmu pogon za proizvodnju kugličnih vretena, odnosno da zamene bravu na pogonu. Po svemu sudeći, radnicima sleduje nova novčana kazna koju im je već dva puta izrekao Privredni sud, jer ometaju postupak sudskog izvršenja.

Predsednik Industrijskog sindikata FRA Dušan Đelić kazao je da se tokom leta razgovaralo o pronalaženju rešenja za nastalu situaciju, ali kako kaže do toga nije došlo pošto je kupac pogona postavio visoke zahteve, jer, navodno, zahteva da mu se u postupku poravnanja isplati vrednost po proceni Poreske uprave, što je deset puta više novca nego što mu je ponuđeno za obeštećenje.

Sa druge strane, za stvaranje duga, zbog kog je ovaj pogon prodat kriv je, po svemu sudeći, menadžment fabrike.

PROČITAJTE JOŠ - Fabrika reznog alata: Kupcu dogorelo do Strazbura

Naime, inicijalni dug Fabrike potiče iz 2005. godine od 1,5 miliona, a nastao je tako što je rukovodstvo objavilo prodaju pogona. Firma "Savremena ambalaža" uplatila je avans u tom iznosu, ali se menadžment kasnije predomislio i nije želeo da proda pogon, a novac od avansa je potrošen. Firma je tražila da joj se vrate pare, što je FRA odbila. Desetak godina kasnije usledila je tužba, po kojoj je Fabrika trebalo da isplati 4,6 miliona na koliko je narastao dug sa kamatama. Pokrenut je izvršni postupak na halu, i posle trećeg oglašavanja pojavio se kupac, koji je uknjižen kao vlasnik objekta, ali ni do danas ne može da uđe u posed, jer mu radnici to ne dozvoljavaju. Od tada je prošlo već dve i po godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Pa Vidi Ovako

19.09.2019. 07:12

Radnicima koji pošteno rade i brane svoje, pišu prijave, a krimosima uvećavaju dobit. Sramota i od državnih institucija, i od službe, već su preterali. Malo li im para i džipova i ostalog, što stekoše krvlju naroda.

Carina

19.09.2019. 08:10

Ovaj đelić je sigurno neki rod žutom onom đeliću. Ako sud koji podržava sns kaže da, radnici idu napolje, onda ih odmah na, silu isterati, šta oni ima da se bune protiv vlasti, samo podrivaju.