U EKSPLOZIJI gasa u utorak po podne, prilikom uličnih radova na gasnoj instalaciji u Novim Kozarcima kod Kikinde, povređeni su Slavko T. (48) iz Mokrina, radnik "Srbijagasa", i Aleksandar M. (25) iz Kikinde, radnik firme "Revnost".

Kako saznajemo, Slavko T. zadobio je opekotine prvog i drugog stepena, povrede ima po licu, rukama i nogama, i po ukazanoj pomoći u kikindskoj bolnici prebačen je u Urgentni centar u Novom Sadu. Aleksandar M. zadobio je opekotine po rukama i nogama i zadržan je u kikindskoj bolnici.

- Pacijent S. T. posle kompletne dijagnostike i hirurškog lečenja, primljen je na Odeljenje intenzivne nege - saopštio je u sredu Siniša Knežević, pi-ar KCV.

Nesreća se dogodila u utorak, oko 14.40, prilikom radova na gasnoj mreži u Ulici oslobođenja. Prema nezvaničnim saznanjima, dvojica radnika radila su na izmeštanju vertikalne gasne cevi, a do nesreće je došlo zbog neobučenosti.

Pročitajte još: Radnik poginuo u eksploziji

- Trebalo je da izmeste deo cevi koja ide od ulične mreže do gasnog seta na privatnoj kući. Međutim, gas nisu ispustili pre nego što su zasekli cev brusilicom, pa je počeo da curi, a u kontaktu sa varnicom, desila se eksplozija - opisao je za "Novosti" iskusni majstor.

Saznajemo da je Slavko T. svojevremeno radio kao dimničar u nekadašnjoj "Energetici", a kada je firma ugašena, prebačen je u "Srbijagas". Iz "Srbijagasa" dosad nije izdato zvanično saopštenje, a poslodavac je u zakonskoj obavezi da istog dana obavesti Inspekciju rada o povređenim radnicima. Međutim, u ovoj inspekciji u sredu nisu mogli da nam daju bilo kakve informacije jer uviđaj još nije bio obavljen.