PRVO GRINFILD ULAGANjE TURSKE U ĆUPRIJI: Posao dobija 110 radnika

Z. G.

17. 09. 2019. u 06:15

ПРВО ГРИНФИЛД УЛАГАЊЕ ТУРСКЕ У ЋУПРИЈИ: Посао добија 110 радника

Fabrika će imati 8.000 kvadrata Foto SO Ćuprija 

Kompanija "Feka automotiv", koja proizvodi delove za automobilsku industriju, počela izgradnju fabrike od 8.000 kvadrata

TURSKA kompanija "Feka automotiv", koja proizvodi delove za automobilsku industriju, počela je izgradnju fabrike od 8.000 kvadrata u industrijskoj zoni u Ćupriji, što je prva grinfild investicija u gradu na Moravi. Investicija je vredna 15 miliona evra, a u startu će zaposliti 110 radnika. Radove izvodi beogradska firma "Struktura koncept", a predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić očekuje da fabrika počne da radi krajem ove ili početkom naredne godine.

- Pored toga, kineski "Eurofiber" bi uskoro trebalo da preuzme tursku "Tibet modu". Prema dogovoru vlasnika ove dve firme, stotinak radnika "Tibet mode", koji su proizvodili trikotažu, sada će proizvoditi čarape. Mašine kreću iz Kine i očekujemo da reorganizacija ove dve firme počne za mesec do mesec i po dana - kaže predsednik Erić.

PROČITAJTE JOŠ - Novi investitor u Ćupriji


On dodaje da je opština iznajmila halu koju je kupila u okviru kompleksa bivše Grafičke industrije "Mladost" u stečaju. U njoj će kineska fabrika koja proizvodi plastične granule, koja je zakupila i "Velmortrans", uskoro započeti novi posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)