Grupa na „Viberu“ koja se potpisuje imenom „Sveti Đorđe“ iz Šapca, poslala je poruku na više adresa da se, navodno, upokojio protojerej stvarofor Stanko Vasić iz Loznice, višegodišnji paroh šurički i starešina Jarebičke crkve u varošici Draginac u Gornjem Jadru.

Ova lažna vest upućena je i na broj arhimandrita Lazara Kršića iz Manastira Tavna, kod Bijeljine, jednog od najuglednijih duhovnika u SPC i to u 23 časa i dva minuta! Kako otac Lazar kaže, „nepristojno vreme čak i da se zove i proverava“.


- Pozvao sam prijatelja iz Loznice, koji je blizak sa protom, koji je posumnjao u tu vest jer se, kako kaže, uvečere čuo sa sveštenikom koji je postao žrtva bezobzirnog ponašanja i krajnje neslane šale – priča otac Lazo.- Moj loznički prijatelj, koji se, istina, bio zabrinuo, iako nije verovao u tu vest, javio mi se i rekao da se čuo s protom da je živ i zdrav. Laknulo je i meni i njemu.

PROČITAJTE JOŠ: Umrla Dobrinka Biba Mirković

Upokojeni“ prota, Stanko Vasić, kaže da će vrlo brzo da ustanovi ko stoji iza svega toga. Kaže da ni sa kim nije u zavadi, da neguje dobre odnose sa ljudima, a da one koji su ga živog sahranili može samo da žali i da se moli Bogu da im da malo pameti, vaspitanja i kulture.