PRORADIO „SKADAR NA BOJANI“: Centralna kuhinja pripremaće 60.000 obroka dnevno

Z.Grumić

16. 09. 2019. u 16:15

ПРОРАДИО „СКАДАР НА БОЈАНИ“: Централна кухиња припремаће 60.000 оброка дневно

Foto: D.Dozet

Novosadska Predškolska ustanova dobila novu centralnu kuhinju. Najsavremenije opremljen objekat ima kapacitet 60.000 obroka dnevno. Investicija vredna 600 miliona dinara
CENTRALNU kuhinju Predškolske ustanove (PU) „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu, jedan od najsavremenije izgrađenih i opremljenih objekata te vrste u regionu, posetili su gradonačelnik Miloš Vučević i Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, koja je zajedno sa Gradom realizovala tu veliku investiciju, vrednu 600 miliona dinara.

Tako je, u prisustvu mnogobrojnih radnika PU i gostiju, svečano označen početak rada objekta u Privrednikovoj ulici površine 3.000 kvadratnih metara, za čiju je izgradnju kamen temeljac položen još pre osam godina.


- Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ od danas ima najmoderniju centralizovanu kuhinju u kojoj će biti pripremani obroci za naše mališane u obdaništima širom grada – izjavio je gradonačelnik i zahvalio svima onima koji su doprineli da ta zgrada bude završena i spremna za rad.


PROČITAJTE I: "Čivijada" uz svirku i karneval


Time je najveća ustanova na teritoriji grada, koja ima više od 2.000 zaposlenih i 16.000 dece raspoređene u više od 70 vrtića, na jednom mestu je dobila najmoderniju kuhinju, vešeraj i druge neophodne propratne sadržaje.


Vučević je podsetio na „istorijat“ te dugotrajne investicije.


- Neko je ovo planirao kao „Skadar na Bojani“. Mnogi su se ovde slikali i najavljivali a onda ostavili nezavršen projekat, sudske sporove i dugove.


STANDARDIMA NOVA kuhinja ima uslove za pripremu 60.000 obroka dnevno. - Mogu da pripremaju obroke po najmodernijim standardima, kao najekskluzivniji restorani. Raspolažu najmodernijom opremom, sve je zdravstveno bezbedno, hemijsko-tehnološki provereno. Sve ono što imaju druge države danas ima i u Srbiji, ovde u Novom Sadu – istakao je Vučević.


Gradonačelnik je zahvalio i predsedniku Pokrajinske vlade koja je, kako je rekao, finansijskom podrškom od oko 400 miliona dinara mnogo pomogla Gradu da zatvori finansijsku konstrukciju i završi taj značajni projekat.


Mirović je rekao da je izgradnja objekta Centralne kuhinje novosadske PU jedna u nizu finansijskih malverzacija prethodnih vlasti.


- Ovo je jedan od onih specijalnih slučajeva organizovanog kriminalnog delovanja prethodne vlasti. Oni su bili specijalisti za pronevere u onim oblastima u kojima su korisnici deca – ocenio je Mirović i naveo primere kao što su obnova dvorca „Heterlend“ u Bočaru, dogradnja novosadske Klinike za ginekologiju i akušerstvo i završetak Doma učenika u Bačkoj Topoli. On je najavio skori nastavak i dovršetak započetih radova.
DISTRIBUCIJA


CENTRALNA kuhinja ima uslove da hranom snabdeva i druge ustanove poput privatnih obdaništa i škola. Kapaciteti dozvoljavaju da 20 do 25 odsto proizvedenih obroka mogu da idu ka trećim licima – kaže gradonačelnik dodajući da će u tom objektu moći da se obavlja i školska praksa u okviru dualnog obrazovanja.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)