KIKINDU UJEDINILA POMOĆ SUGRAĐANKI: S petoro dece pod vedrim nebom

R. Šegrt

13. 09. 2019. u 11:15

КИКИНДУ УЈЕДИНИЛА ПОМОЋ СУГРАЂАНКИ: С петоро деце под ведрим небом

BEZNAĐE Karolina sa najmlađim detetom,foto R.Šegrt

Samohrana majka, Karolina Kosarenko, iz Kikinde, bez trajnog rešenja za porodicu

KIKINDA se poslednjih nedelja ujedinjuje u nameri da pomogne sugrađanki Karolini Kosarenko (34), samohranoj majci petoro maloletne dece. Oni već 11 godina žive u trošnom stanu u Ulici braće Sredojev, ali je nedavno nevreme dodatno oštetilo ionako loš krov, pa su nekoliko večeri spavali pod otvorenim nebom.

Odmah je reagovala Gradska uprava i Karolinu s decom premestila u drugi stan u istom dvorištu, ali i to je nehuman prostor. Zidovi su puni vlage, umesto podova je zemlja, a ispod stare sudopere, kanta u koju se skuplja voda.


PROČITAJTE I:POMOĆ RODITELjIMA: Besplatni bebi parkinzi u centru grada


- Ovo je opštinski stan koji smo dobili kao privremeni smeštaj. Mi smo socijalni slučajevi. Muž me je napustio pre dve i po godine kada sam bila trudna sa najmlađim detetom. Nas šestoro koristili smo sobu, kuhinju i predsoblje, ali je stalno prokišnjavalo, a nedavno se urušio krov, pa sam usred noći morala da izvedem decu i prenoćimo u dvorištu. Plašila sam se da nam plafon ne padne na glavu - priča Karolina, majka Radovana (15), Ivane (14), Saške (11), Ive (6) i Saše (2,5).

Porodica Kosarenko živi od 10.000 dinara dečjeg dodatka, dok im je socijalna pomoć ukinuta, jer Karolina skoro godinu dana preko javnih radova radi u jednoj osnovnoj školi. Ovaj posao imaće samo do kraja septembra, a šta će dalje, veli, ne zna.


HUMANI LjUDI

Kikinđanka Tanja Stojanović animirala je Borisa Bjelovića, predsednika Udruženja "Multiart" k oji je ovoj porodici uručio školski pribor, hranu, odeću i obuću. I doktor Goran Abraham iz Kikinde darovao je građevinski materijal za sanaciju stana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije