Uskoro kvalitetniji rad obdaništa

Z. GRUMIĆ

četvrtak, 12. 09. 2019. u 13:12

Ускоро квалитетнији рад обданишта

PROMENE Vrtić "Palčica" biće u sistemu Foto D. Dozet

Gradsko veće odlučilo da formira novu mrežu javnih predškolskih ustanova Novog Sada

NOVOSADSKO Gradsko veće utvrdilo je Predlog odluke o mreži javnih ustanova koje obavljaju delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji grada, čime se privodi kraju reorganizacija PU "Radosno detinjstvo", prema kojoj će Novi Sad umesto jedne ubuduće imati osam ustanova te vrste.

U Predlogu upućenom Skupštini grada na razmatranje i usvajenje, na predstojećoj sednici 17. septembra, navedeno je i da se delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom obavlja u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović".

- Grad je postupak statusne promene PU "Radosno detinjstvo" započeo u nameri da formira predškolske ustanove do 100 vaspitnih grupa i da poveća kvalitet njihovog vaspitnog i obrazovnog rada - ističe predlagač podsećajući da je u aprilu ove godine gradska vlada donela elaborat o razvojnom planu mreže javnih predškolskih ustanova do 2024. godine, kojim je predviđena reorganizacija u toj oblasti.

Prema ovom predlogu, PU "Riznica" biće locirana u Petrovaradinu a imaće ukupno osam objekata, odnosno vrtiće u mestima na sremskoj strani grada. PU "Lastavica" raspolagaće takođe sa osam objekata i to u Veterniku, Futogu, Begeču i na Telepu dok će PU "Miroslav Antić" obuhvatiti sedam objekata koji se nalaze na Detelinari kao i u Rumenki, Kisaču i Stepanovićevu.


PROČITAJTE I: Još milijarda u infrastrukturu Sremske Mitrovice


U sastavu PU "Plava zvezda" biće devet vrtića u Kaću, Budisavi, Kovilju, Čeneju i u severnim delovima grada, a 12 objekata na Novom naselju i Telepu pripadaće PU "Jovan Jovanović Zmaj".

Najviše objekata, ukupno 17, imaće PU "Stari grad" u širem centru grada, koja će preuzeti prava i obaveze PU "Radosno detinjstvo" kao i ona prava i obaveze koji nastanu do registracije novih ustanova.

PU "Pčelica Maja" raspolagaće sa 11 objekata, a u okviru te ustanove biće i dve kuhinje, koje će hranom snabdevati sve vrtiće, dok će PU "Dečja planeta" pripasti ukupno sedam objekata na Limanu.


OTVARANjE CENTRALNE KUHINjE

IDUĆE sedmice trebalo bi da bude otvorena nova Centralna kuhinja PU u Privrednikovoj ulici, a kuhinja u Ulici vojvođanskih brigada nastaviće rad. - Objekat kuhinje na Bulevaru Evrope biće adaptiran za obavljanje delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Planirano je i projektovanje dvaju novih objekata, na Jugovićevu i u Ulici Miše Dimitrijevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije