MEĐUNARODNA kreditna agencija "Mudis" (Moody's) opisala je kreditni rejting Novog Sada kao "pozitivan", za razliku od prethodnog puta kada je ocena glasila "stabilan". To, smatra novosadski gradonačelnik Miloš Vučević, znači da je Novi Sad, zajedno sa Beogradom i Valjevom, popravio svoj kreditni izgled.

- Činjenica da je Agencija poboljšala kreditne izglede Grada Novog Sada iz "stabilno" u "pozitivno" predstavlja veliko priznanje za naš grad i posledica je stabilnih finansija Novog Sada, ali i preporoda poslovne klime u našoj zemlji. Kako ekonomski naša zemlja napreduje, tako se to odražava na sve sfere društva - naveo je Vučević u saopštenju upućenom medijima.

Prvi čovek Novog Sada naglašava da se više ulaže u infrastrukturu. Zahvaljujući domaćinskom načinu poslovanja sve više je i ulaganja u kulturu i obrazovanje, a ne manjkaju ni sredstva za socijalnu zaštitu i sport.

PROČITAJTE I: Još milijarda u infrastrukturu Sremske Mitrovice

Taj uspeh, navodi dalje Vučević, nije samo puka cifra ili mesto na nekoj skali, već treba da ga oseti svaki građanin koji danas živi u kvalitetnijoj i sadržajnijoj svakodnevici. Kada su u pitanju cifre, Vučević ističe da to svakako zanima investitore koji, sagledavajući neko naredno ulaganje, gledaju koliko je stabilna sredina u koju bi došli i proširili svoje poslovanje.

- Zato nam ovo priznanje znači u svakom smislu. Mi se svake godine trudimo da savesno i efikasno isplaniramo budžet Grada i da odgovorno upravljamo novcem naših sugrađana koji uredno plaćaju porez i višestruko doprinose opštem prosperitetu. Nove dugove ne pravimo, a stare koji su posledica ranije loše vođene politike, uredno vraćamo - rekao je Vučević.


ČESTITKE BEOGRADU

GRADONAČELNIK Novog Sada čestitao je na uspehu i visokom rejtingu i Beogradu, kao najrazvijenijem gradu u Srbiji koji ima 40 odsto učešća u nacionalnom bruto proizvodu zemlje, kao i Valjevu.

- Zajedno dokazujemo da iste postulate finansijskog upravljanja i rukovođenja nastoje da primenjuju opštine, a očigledno je da se lokalne samouprave vode politikom i porukama koje dolaze od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića - rekao je Vučević.