Prerada povrća na nemački način

J. S.

12. 09. 2019. u 07:13

Прерада поврћа на немачки начин

Foto Pres biro Pokrajinske vlade

U Gospođincima otvorena nova fabrika

U MESTU Gospođinci, u opštini Žabalj, u sredu je otvorena fabrika za preradu povrća nemačke kompanije Mamminger konserven - SRB. Investicija je vredna četiri miliona evra, koja će, kako je najavaljeno, zapošljavati oko 250 radnika.

Reč je o kompaniji čija je osnovna delatnost prerada krastavaca koje otkupljuje od više od 2.000 kooperanata u našoj zemlji. Trećina od oko 15.000 tona otkupljenih krastavaca prerađivaće se u novoizgrađenoj fabrici u Gospođincima.

- Ova investicija je važna jer će doprineti razvoju prehrambene industrije u našoj zemlji, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, i istakao da je u prvih šest meseci ove godine zabeležen rast kada je reč o prehrambenoj industriji u AP Vojvodini.

U 2016. godini, dodao je Mirović, budžet AP Vojvodine iznosio je 62 milijarde dinara, a 2020. godine, imaćemo budžet od 80 milijardi dinara, a to je omogućio razvoj privrede i poljoprivrede, kazao je predsednik Mirović.


PROČITAJTE I: Još milijarda u infrastrukturu Sremske Mitrovice


Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je velika stvar imati ovakvu fabriku u Srbiji. Vlada Republike Srbije, dodao je on, uredila je Zakon o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi i time omogućila zapošljavanje 22.500 radnika po tom osnovu.

Direktor firme Mamminger konserven Klaus Herpel rekao je da posle nešto više od godinu dana od postavljanja kamena temeljca za ovu fabriku, sa zadovoljstvom se može reći da će proizvodnja uz podršku Vlade Republike Srbije i Vlade SR Nemačke nastaviti da se razvija i proširuje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije