Novi Sad će biti zeleniji grad

J. S.

11. 09. 2019. u 11:55

Нови Сад ће бити зеленији град

Foto D. Dozet

Savet za ozelenjavanje urbanih celina

NA inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, a u cilju povećanja zelenih površina, formiran je Savet gradonačelnika grada Novog Sada za pružanje stručne pomoći u ozelenjavanju i pošumljavanju gradskih površina, prevashodno urbanih celina.

Članovi Saveta su profesori Poljoprivrednog fakulteta i stručnjaci Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, predvođeni prof. dr Sašom Orlovićem, a administrativne poslove za potrebe Saveta obavljaće Gradska uprava za tu komunalnu delatnost.

Savet će analizirati stanje u pogledu povećanja ukupne ozelenjene i pošumljene površine i za bolju koordinaciju radova koji se izvode u gradu, a utiču, pritom, na zelene površine. Savet će predlagati i izradu projekata i strateških dokumenata značajnih za zelene površine.

PROČITAJTE I: Novi Sad: Đaci i predškolci u novim klupama

- Cilj nam je da Novi Sad zaista postane zeleni grad koji uvažava protokole zaštite životne sredine i visoko vrednuje ekološke teme. Pomoć najstručnijih lica na tom polju nam je više nego dobro došla, i očekujem da će formiranje Saveta uskoro pokazati svoju opravdanost kroz konkretne akcije i projekte sa očiglednim rezultatima na planu unapređivanja zelenila u našem gradu - istakao je tim povodom gradonačelnik Miloš Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije