Povezuju se firme i nove tehnologije

J.S.

10. 09. 2019. u 17:15

Повезују се фирме и нове технологије

Prvi korak u saradnji - Foto Pres biro Pokrajinske vlade

Sve intenzivnija saradnja u više oblasti Vojvodine i provincija u Narodnoj Republici Kini

NASTAVLjAJUĆI kontinuitet izuzetne političke, ekonomske i ukupne saradnje NR Kine i Srbije čiji značajan deo je i saradnja Vojvodine sa kineskim provincijama, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović juče je u Novom Sadu razgovarao sa He Đinpingom, zamenikom guvernera Narodne vlade kineske provincije Henan.

Đinping predvodi delegaciju te kineske provincije u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji i AP Vojvodini.

Mirović i Đinping su izrazili zadovoljstvo jer je učinjen prvi korak u povezivanju i uspostavljanju saradnje između AP Vojvodine i Henana, u oblastima koje mogu da pomognu u razvoju dveju regija - prvenstveno u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

- Posebno je iskazan i interes za povezivanje kompanija u oblasti savremenih tehnologija, za kulturnu razmenu i saradnju u oblasti turizma - naglašeno je u razgovoru.

Mirović je kazao da Srbiju i NR Kinu veže veliko i iskreno prijateljstvo, te da je jedan od strateških ciljeva unapređenje privredne saradnje. On je dodao da Pokrajinska vlada nastoji da kroz intenziviranje poseta i razmenu iskustava, ostvari sa kineskim provincijama saradnju koja je definisana na državnom nivou.

Pročitajte još: JAČANjE ČELIČNOG PRIJATELjSTVA: Mirović priredio prijem za potpredsednicu kineskog nacionalnog komiteta

- Henan koji se ubrzano ekonomski razvija, ima jaku transportnu mrežu, prepoznaje privredne i infrastrukturne potencijale Vojvodine i dobra je destinacija za srpske kompanije i privrednike - rekao je Mirović.

Vojvodina će već u aprilu naredne godine imati priliku da predstavi svoje privredne potencijale u ovoj kineskoj provinciji na velikom sajmu koji ova provincija organizuje.

TRADICIJA

KINESKA provincija Henan, čiji je glavni grad Džengdžou, nalazi se u srednjem delu Kine. Sa istorijom starijom od tri hiljade godina, tradicionalno se smatra kolevkom kineske civilizacije. Henan je najznačajnija destinacija za turiste iz čitavog sveta, sa mestima kao što je Šaolin manastir, koji posete milioni turista svake godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije