Novi Sad: Đaci i predškolci u novim klupama

Z. GRUMIĆ

10. 09. 2019. u 15:17

Нови Сад: Ђаци и предшколци у новим клупама

Vučević sa mališanima / Foto D. Dozet

Gradonačelnik Miloš Vučević posetio obnovljenu OŠ "Vuk Karadžić" na Salajci. Još četiri učionice, a prizemlje sređeno za predškolsko

OSNOVNA škola "Vuk Karadžić" na Salajci, jedna od najstarijih u Novom Sadu, dobila je u novoj školskoj godini komforniji radni prostor zahvaljujući u prvom redu ulaganju iz gradskog budžeta kao i dodatnoj finansijskoj podršci Pokrajine.

Tokom letnjeg raspusta završena je nadogradnja objekta u školskom dvorištu, čime je kapacitet te škole proširen za 400 kvadratnih metara prostora, u okviru kojeg su na spratu smeštene četiri učionice, a tu su i dva nova toaleta i prostorija za nastavnike.

Prizemlje je adaptirano i dato na korišćenje Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo", za boravak tri grupe mališana.

- Zadovoljan sam izgledom ove škole i uslovima u kojima rade i borave deca a vidim da su ovim novim, lepim ambijentom zadovoljni i nastavnici i vaspitači - izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom jučerašnje posete OŠ "Vuk Karadžić", u kojoj je istovremeno obnovljen i objekat kuhinje i trpezarije.

Ta škola je ove godine učestvovala i na javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, na kojem je dobila 2,5 miliona dinara za sufinansiranje projekta ugradnje kotlova sa većim stepenom korisnog dejstva u javnim ustanovama. U sklopu tih radova rekonstruisana je i gasna toplovodna kotlarnica, a neophodna dodatna sredstva za to obezbedio je Grad.

- Investicija u školi "Vuk Karadžić", ostvarena posredstvom Gradske uprave za obrazovanje, ukupno je iznosila 56 miliona dinara - precizirao je Vučević, i napomenuo da je planirano proširenje vrtića "Bambi" na Salajci, u neposrednom susedstvu ove škole.

Osnovci u sređenoj učionici


Takođe predstoji i rekonstrukcija obdaništa u Miletićevoj ulici u centru grada, a dok ti radovi budu trajali mališani će boraviti u drugim vrtićima.

Pročitajte još: NOVI SAD: U klupama samo pre podne

Sledeće sedmice, kako je najavio gradonačelnik, biće svečano otvorena Centralna kuhinja Predškolske ustanove, jedna od najvećih novosadskih investicija u tom sektoru.


JEDNOSMENSKI RAD

OŠ "VUK Karadžić" jedna je od tri novosadske osnovne škole u kojima se od ove školske godine primenjuje jednosmenski rad, odnosno đaci pohađaju nastavu samo u prepodnevnoj smeni.

- Škola ima 412 učenika u 19 odeljenja od kojih su tri prvog razreda, sa ukupno 67 prvaka - navela je Zorica Zeljković, direktorka škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije