GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević posetio je u ponedeljak Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ na Salajci, u kojoj je završena nadogradnja objekta u školskom dvorištu, čime je ta škola dobila 400 kvadratnih metara dodatnog prostora.

U jednoj od najstarijih škola u gradu izgrađene su četiri učionice, dva toaleta i jedna prostorija za nastavnike a u prizemlju te nadograđene zgrade adaptiran je prostor za decu predškolskog uzrasta, koji će biti na raspolaganju Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo".

Pročitajte još - ŠTA ĐACIMA DONOSI JEDNOSMENSKI RAD: U školi gotov domaći

- Investicija u ovoj školi „Vuk Karadžić“, ostvarena posredstvom Gradske uprave za obrazovanje, ukupno je iznosila 56 miliona dinara – izjavio je Vučević i napomenuo da je 2,5 miliona dinara izdvojila Pokrajina dok je najveći deo obezbeđen iz budžeta Grada.

Gradonačelnik je istakao da je obrazovanje oblast u koju se najviše izdvaja iz novosadskog budžeta, ako izuzme investiranje u primarnu komunalnu infrastrukturu.


Foto D.Dozet

- Ulaganje u obrazovanje direktno garantuje sigurniji razvoj i budućnost grada – rekao je Vučević i najavio radove na proširenju kapaciteta vrtića „Bambi“ na Salajci, kao i rekonstrukciju vrtića u Miletićevoj ulici u centru grada.

Foto D.Dozet

A sledeće sedmice, kako je najavio gradonačelnik, biće svečano otvorena Centralna kuhinja Predškolske ustanove, jedna od najvećih novosadskih investicija u tom sektoru.

Foto D.DozetFoto D.Dozet