Donacija Crvenom krstu: Novo vozilo za prevoz namirnica ugroženima

D. Novković

09. 09. 2019. u 15:25

Донација Црвеном крсту: Ново возило за превоз намирница угроженима

FOTO: D. Novković

U seoskim naseljima živi 187 ugroženih građana kojima je Narodna kuhinja daleko, pa im se namirnice dostavljaju vozilom
Gradska uprava Požarevca obezbedila je novo kombi vozilo za potrebe Crvenog krsta, vredno 2,6 miliona dinara. Ono će se koristiti za prevoz namirnica socijalno ugroženim građanima, kojima je Narodna kuhinja daleko, jer žive u seoskim naseljima.
TENDER- Neophodno je da obroci za ugrožene građane stignu svuda gde treba, pa je Gradska uprava zbog toga odlučila da obezbedi novo vozilo, koje je kupljeno u postupku javne nabavke – rekao je načelnik Simonović.
Takvih korisnika je 187 i, pošto ne mogu da koriste kuvani obrok, njima se jednom mesečno dostavljaju paketi sa osnovnim životnim namirnicama. Ugroženim građanima sa sela do sada su namirnice dostavljane vozilom starim 13 godina, pa je nabavka novog bila neophodna.

- U Narodnoj kuhinji hrani se 850 građana sa područja Požarevca i Kostolca i taj broj nije menjan u poslednjih šest godina. Crveni krst Srbije osam meseci godišnje obezbeđuje nam deset osnovnih namirnica, a grad pokriva preostala četiri meseca i preko cele godine plaća troškove pripreme i distribucije obroka - rekao je Saša Obradović, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta. On je ugovor o donaciji potpisao sa načelnikom Gradske uprave, Aleksandrom Simonovićem.


Narodna kuhinja u Požarevcu osnovana je 1995. godine i neprekidno radi već 24 godine, zahvaljujući pomoći grada. -Lokalna samouprava svake godine izdvaja značajna sredstva za socijalnu politiku. Za kuhinju Crvenog krsta izdvojili smo preko 15 miliona dinara, a za rad gerontodomaćica 5,5 miliona dinara. Ukoliko bude potrebe, mi ćemo povećati ova sredstva – rekao je gradonačelnik Bane Spasović. On je istakao da je ponosan na rad Crvenog krsta i na građane, jer je, zahvaljujući njima, Požarevac godinama najhumaniji grad u Srbiji.


Saša Obradović, sekretar GO Crvenog krsta i Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave Požarevac, potpisuju ugovor o donaciji, Foto: D. Novković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije