NA licitacijama do kraja septembra, na prodaju će biti ponuđeno 15 nekretnina, a od toga 11 kuća, stanova, njiva, poslovnih prostora na prodaji će biti prvi put. Ukoliko se u prvom pokušaju nađu kupci, bez imovine će ostati Novosađani i žitelji okolnih mesta koji pritisnuti besparicom nisu blagovremeno vraćali pozajmice iz banke ili neplaćanja računa za komunalne usluge, struju ili gas.

Pročitajte još: Izbacuju porodicu sa šestoro dece?!

Spisak dužnika koji dele istu sudbinu i čija će imovina biti ponuđena na prodaju prvi ili drugi put na javnoj licitaciji, objavljen na sajtu Osnovnog suda u Novom Sadu, nije zanemarljiv. Građani duguju jedni drugima, raznim preduzećima i bankama, a kada zapadnu u krizu, ostanu bez posla i nisu u mogućnosti da redovno izmiruju obaveze, ostaju bez imovine.

Pročitajte još: ODLOŽENO PRINUDNO ISELjENjE: Izvršitelji pokušali da isele Mirjanu, sprečio ih zazidan ulaz u stan

Porodica iz okoline Novog Sada, ostaće bez njive i kuće zbog duga banci. Iako je vrednost imovine procenjena na više od 760.000 dinara, ona će biti ponuđena na prodaju za 60 odsto od te sume, odnosno za nešto više od 456.000 dinara.

Troiposoban stan jednog Novosađanina, čija je vrednost procenjena na bezmalo deset miliona dinara, na prvoj licitaciji će se zbog neizmirenih finansijskih obaveza, prodavati po ceni umanjenoj za 60 odsto, odnosno za skoro šest miliona dinara.

Zbog neizmirenih dugovanja, građani ostaju i bez pokretnih stvari, a za prvu prodaju zakazano je 25 licitacija, dok su za drugi pokušaj dogovorene četiri licitacije.

U ponudi je najviše delova nameštaja, klima-uređaja, televizora, računara, zamrzivača, frižidera, a zanimljivo je da se u jednom slučaju, za drugi pokušaj namirivanja duga, na prodaji našao i jedan traktor marke "belarus".

DRUGA PRODAJA

U SLUČAJEVIMA kada se u prvom pokušaju prodaje za pokretnu ili nepokretnu imovinu ne nađu kupci, ona je u ponudi i drugi put, i tada se procenjena vrednost umanjuje na 30 odsto.