Prokupačka biblioteka dobila nove knjige (FOTO)

D.Zečević

08. 09. 2019. u 14:28

 Прокупачка библиотека добила нове књиге (ФОТО)

Foto D. Zečević

Zahvaljujući Ministarstvu kulture i informisanja
U prokupačkoj Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“, otvorena je izložba novih 820 knjiga, koje je ova ustanova dobila od Ministarstva kulture i informisanja.Prema rečima Dragana Ognjanovića, direktora ove ustanove, u pitanju su značajnija kapitalna dela, enciklopedije, antologije, razna bibliofilska izdanja, monografije... pa sve do avanturističkih i humorističkih knjiga za decu, različitih atlasa i enciklopedija do najnovijih romana.

- Kada su u pitanju knjige za odrasle, u ovoj nabavci ima više monografija o našim glumcima, recimo o Mileni Dravić, Nebojši Glogovcu, potom i Milošu Crnjanskom, ali i raznih drugih zanimljivih knjiga, ilustrovane istorije srpskog naroda, zatim edicije „Prometej“ i Radio televizije Srbije o Prvom svetskom ratu - ističe direktor Ognjanović i dodaje da je vrednost ove nabavke od 820 knjiga oko 575 hiljada dinara.


On dodaje da je biblioteka zahvaljujući Gradu Prokuplju, a sada i Ministarstvu, već treću godinu zaredom nabavlja knjige u onom iznosu koji predviđa standard.


PROČITAJTE I: Ekološki projekat u Požarevcu


- Već tri godine, taj budžet za nabavku knjiga je milion dinara. Otkup Ministarstva, pokloni izdavača i dobrotvora, akcija „Knjiga solidarnosti“ obezbeđuju da Biblioteka ima standardima propisanu popunu fonda-ističe Ognjanović napominjući da je svim korisnicima sada na raspolaganju više knjiga kada su u pitanju društveno-humanističke nauke, istorija, dok se i dečiji fond posebno obogaćuje.
Inače, pored pomenute nabavke, prokupačka Narodna biblioteka će u narendih mesec dana biti bogatija za još 740 knjiga, koje će biti birane prema željama čitalaca, a knjige će se nabaviti iz budžetskih sredstava Grada Prokuplja.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)