VATRA IM ODNELA SVE ŠTO SU IMALI: Ostali bez posla i kuće

J. LEMAJIĆ

subota, 07. 09. 2019. u 13:30

ВАТРА ИМ ОДНЕЛА СВЕ ШТО СУ ИМАЛИ: Остали без посла и куће

Vatra sve odnela Foto J. Lemajić

Samo jedan trenutak bio je dovoljan da plamen proguta dom Lidije Vunjak i Edvarda Konca u Sefkerinu, kod Opova, na samom jugu Banata

SAMO jedan trenutak bio je dovoljan da plamen proguta dom Lidije Vunjak i Edvarda Konca u Sefkerinu, kod Opova, na samom jugu Banata. Vatra je odnela i sve što su imali.

U beznađu u kojem su se našli, neko vreme su proveli u vagonima Železničke stanice u Subotici, a potom im je humanitarac Tibor Varga ustupio kuću u Čantaviru. Međutim, nemaju stalni prihod, a ni novac da bi putovali na posao u Suboticu, Sentu ili Kanjižu.

- Požar se dogodio u noći između 12. i 13. avgusta prošle godine i pukom srećom smo preživeli. U selu je bila "Motorijada", izašla sam napolje na vazduh i pet minuta kasnije stan je bukvalno eksplodirao - priča Lidija. - Rekli su da je u pitanju sveća koja nam je služila kao osvetljenje jer nismo imali struje. To je bio namenski stan mog pokojnog oca i zbog nerešene papirologije nismo mogli da uključimo struju. Osvetljavali smo svećom, ali sumnjam da je ona izazvala toliki požar.

Pročitajte još - Požar zahvatio kuću, poginuo muškarac (FOTO)

Potom oboje ostaju bez posla i odlučuju da hleb potraže u Mađarskoj. Međutim, stižu samo do Subotice i nekoliko noći provode na Železničkoj stanici u napuštenim vagonima. Pomoć im je pružio humanitarni radnik Tibor Varga i smestio ih u kuću u Čantaviru, gde je sedište organizacije "Golgota". Tamo su od maja.

- Imamo krov nad glavom, ali nemamo posla. Radimo sezonski šta god možemo, ali redovan posao ne možemo da dobijemo jer smo još uvek prijavljeni u Sefkerinu - dodaje Edvard. - Nudili su mi posao u Kanjiži, ali nemam za mesečnu kartu. Po struci sam električar i radio bih šta god treba. Žalosno je to što kad čovek radi i ima onda pripada svakome, kada ostane bez ičega ne pripada nikome.

POMOĆ

SVI koji žele da pomognu Lidiji i Edvardu mogu da kontaktraju sa organizacijom "Golgota" u Čantaviru. U ovoj organizaciji mogu da dobiju sve podatke i informacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije