OBNOVA OŠ MILOŠ CRNjANSKI: Sređuju školu i terene

J. SIMIĆ

02. 09. 2019. u 21:04

ОБНОВА ОШ МИЛОШ ЦРЊАНСКИ: Сређују школу и терене

Školarci će imati bolje uslove / Foto D. Dozet

Uz objekat za 1.500 đaka u jednosmenskoj nastavi, planira se i izgradnja igrališta

ZGRADA OŠ "Miloš Crnjanski" u novosadskom naselju Satelit neće još dugo biti u lošem stanju - polovinom naredne godine škola će biti ili rekonstruisana ili će u njenom dvorištu biti podignuta nova - najavili su u ponedeljak gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pošto su posetili ovu ustanovu.

- Ova škola nam je jedan od prioriteta, u veoma lošem je stanju, a urbanisti će nam reći da li je opravdano da gradimo u dvorištu novi objekat, pa da kasnije na mestu postojeće zgrade budu izgrađeni sportski tereni - rekao je Vučević dodajući da bi u tom slučaju žitelji Satelita dobili najmoderniju školu koja bi bila tako projektovana da đaci mogu da je pohađaju u jednoj smeni.

U tom slučaju, buduća školska zgrada biće projektovana za 1.500 đaka što je za 300 više od broja učenika koji je danas pohađaju.

Direktorka škole Milica Vučićević rekla je da bez obzira na to što nemaju baš najbolje uslove za rad, đaci OŠ "Miloš Crnjanski" postižu izvanredne rezultate na takmičenjima svih nivoa. Ona se zahvalila gradonačelniku na inicijativi da svi prvaci u Novom Sadu dobiju besplatne udžbenike, jer je to svima umnogome olakšalo početak školske godine.

Pročitajte još - Ocene na dlanu preko mobilnog

Vučević je kazao da postoji apsolutno jedinstvo kada je reč o kapitalnim projektima za razvoj grada, pokrajine i naše države Srbije, a Mirović je istakao da su stabilizovali javne finansije, te da je država učinila mnogo da pokrajinska i gradska kasa budu punije.


POTPISI NA GIPSU TOKOM raspusta, Anđela, učenica 0Š "Miloš Crnjanski" imala je mali peh - pala je sa bicikla, što je imalo za posledicu da je s gipsom na desnoj ruci započela novu školsku godinu. No, to Anđeli nije pokvarilo raspoloženje. Štaviše, zamolila je Mirovića i Vučevića da joj se potpišu na gips što su oni uz osmeh i učinili.

- Decenijama se nije ulagalo u školske zgrade, a danas se, samo na primeru Novog Sada, može videti koliko se na tome radi. Delujemo ujedinjeni i to daje rezultate, a sve poslove izvodimo profesionalno i čisto, za razliku od naših prethodnika, pa kada nemate pronevere i radite sa brigom za javna sredstva, onda možete da uložite u projekte koje građani očekuju - zaključio je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade i gradonačelnik u ponedeljak su razgovarali i i sa direktorima drugih novosadskih škola u Novom Sadu o tome šta može da se učini na poboljšanju uslova za rad. U planu je, između ostalog, i proširenje OŠ "Ivan Gundulić" na Podbari.

REALNE AMBICIJE

MIROVIĆ je naglasio da su stabilizovane javne finansije, te da je država učinila mnogo da pokrajinska i gradska kasa budu punije, te da se može sa većim ambicijama govoriti o izgradnji novih objekata kao što su učenički dom u Bačkoj Topoli, Heterlend u Bočaru, te Klinika za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije