Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović položio je danas kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Simić iz Gračanice i Stanojević iz Lapljeg Sela.

Takođe, opština Gračanica izdvojila je sredstva za izgradnju još četiri kuće, tako da će do kraja godine šest socijalno ugroženih porodica dobiti svoj krov nad glavom, saopšteno je iz te opštine.

Domaćin četvoročlane porodice Simić iz Gračanice, Milan Simić zahvalio se opštini i naglasio da je to potvrda njihovog ostanka i opstanka.

PROČITAJTE JOŠ - PREDSEDNIK OPŠTINE GRAČANICA URUČIO REŠENjA: 33 porodice dobile ugovor za stan

Njegova supruga Brankica kaže da su uslovi za život bili nemogući.

"Živimo bez kupatila. Nismo imali uslova za normalan život. Hvala što je prepoznat naš problem i radujemo se izgradnji kuće. Ostajemo ovde da živimo i radimo", rekla je ona.

Prema planovima, Simići će se u novu kuću useliti do kraja godine.

Jedna od šest porodica koja će takođe biti stambeno zbrinuta je i porodica Zlatana Stanojevića iz Lapljeg Sela.

Oronula kuća u kojoj žive stara je preko 150 godina, a Zlatan kaže da sa platom pomoćnog radnika u školi i dvoje đaka nije mogao da izdvoji sredstva za izgradnju nove kuće.

Predsednik opštine Srđan Popović rekao je da Gračanica ubrzanim tempom nastavlja stambeno da zbrinjava sve porodice kojima je takva pomoć potrebna.

Drago mi je da smo ove godine uspeli da izdvojimo sredstva za izgradnju šest kuća i nećemo stati na ovome. Jedan od prioriteta opštine je da izađe meštanima u susret i nadamo se da ćemo za dve godine imati minimalan broj socijalnih slučajeva kojima treba naša pomoć", rekao je Popović.

Predsednik privremenog organa SG Prištine Ljubinko Karadžić pružio je podršku opštini Gračanica u stambenom zbrinjavanju i naveo da ga raduje činjenica da će još jedna socijalno ugrožena porodica biti stambeno zbrinuta i da je cilj da svi imaju imaju normalne uslove za život da bi ostali i opstali na KiM.

SPIRIĆ: USKORO KONKURS ZA RASPODELU 82 STANA U KOSOVSKOJ MITROVICI

U severnoj Mitrovici sredstvima Vlade Srbije grade se 82 stambene jedinice, vrednost tih radova, koji su pri kraju, je oko 300 miliona dinara, a konkurs za njihovu raspodelu biće raspisan narednih dana, rekao je danas predsednik Privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici, Aleksandar Spirić.

Kako je preneo portal Kosovo onlajn, Spirić je prilikom obilaska jedno od gradilišta izjavio da se, zahvaljujući odgovornoj politici Kancelarije za KiM i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, privodi kraju izgradnja sedam stambenih jedinica na više lokacija u ovom gradu.

To je jasan pokazatelj da je država Srbija sa nama i da svakodnevno brine o svakom pojedincu, kazao je Spirić.

Biće raspisan konkurs za 82 stana, što opet pokazuje da vodimo odgovornu politiku a prioritet će imati mladi bračni parovi sa više dece, kako bi smo obezbedili opstanak tim ljudima na ovom području,“rekao je Spirić.

Sredstva za izgradnju ovih stanova, u iznosu od oko 300 miliona dinara, obezbedila je Vlada Srbije i Kancelarija za KiM, kazao je.

Dodao je da će konkurs za dodelu ovih stanova biti raspisan narednih dana.