Porodici Ničić u Lapljem Selu kuća od Kancelarije za KiM

Tanjug

28. 08. 2019. u 20:30

Породици Ничић у Лапљем Селу кућа од Канцеларије за КиМ

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev Print screen Youtube

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev uručio je danas u Lapljem Selu kod Gračanice ključeve od kuće socijalno ugroženoj, šestočlanoj porodici Zvonimira Ničića
Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev uručio je danas u Lapljem Selu kod Gračanice ključeve od kuće socijalno ugroženoj, šestočlanoj porodici Zvonimira Ničića.


Kozarev je rekao da je običan čovek u fokusu svega što država radi za svoj narod na Kosovu i Metohiji.


"Ljudi i porodice kao što su Ničići su ono što čini naš narod na KiM. Oni su osnovni sadržalac našeg postojanja i opstanka na KiM i njih najviše treba da podržimo", rekao je Kozarev.


Naglasio je da ta porodica, kao i drugi naši socijalno ugroženi sunarodnici, mogu da računaju i na druge vidovi pomoći države kako bi poboljšali svoju egzistencijalnu situaciju.


Pročitajte još: Kuća za šestočlanu porodicu Ničić


Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da je Gračanica danas bila svedok da Srbi na KiM nisu sami i da će im vlada i predsednik Srbije u kontinuitetu pružati pomoć i podršku.


"Sve ono što je dogovoreno na jesen sa predsednikom Vučićem i sav budžet koji je obezbeđen za pomoć našem narodu na KiM polako se implementira na terenu. Ovo je početak i nastavićemo. Sve ovo daje snagu našem narodu da ostane i opstane na ovim prostorima", rekao je Popović.


Snežana Ničić je u ime šestočlane porodice zahvalila Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću i izrazila očekivanje da će pomoć srpskom narodu na KiM biti nastavljena, posebno pomoć porodicama koje su u najtežoj socijalnoj situaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije