Javna nabavka za kupovinu još jedog automobila za gradsku upravu u Boru

Lj. T.

28. 08. 2019. u 12:41

Јавна набавка за куповину још једог аутомобила за градску управу у Бору
Iako u svom voznom parku imaju osam automobila, Gradska uprava u Boru objavila je, na zvaničnom sajtu, javni poziv da za potrebe gradonačelnika kupi još jedna kola
BOR – Iako u svom voznom parku imaju osam automobila, Gradska uprava u Boru objavila je, na zvaničnom sajtu, javni poziv da za potrebe gradonačelnika kupi još jedna kola, ukupne vrednosti do četiri miliona dinara sa PDV.

Kako se navodi u javnom pozivu, auto mora, između ostalog, imati sedam brzina, da bude crne metalik boje, da ima trozonsku klimu sa kontrolnim panelom pozadi, teleskopski uređaj za pranje farova, unutrašnje retrovizore sa automatskim zatamnjenjem, komfort telefoniranje, prednji i zadnji naslon za ruku...

-Da li vi, gospodine novinaru, kupujete papir i olovku – bila je prva reakcija Aleksandra Milikića, gradonačelnika Bora, kada smo mu postavili pitanje zašto je gradu potreban još jedan auto.

Nakon toga, on je "Novosti" upozorio da sve razgovore snima i kazao da je nov auto neophodan jer se u gradu "mnogo radi".

-Tačno je da imamo nekoliko automobila u vlasništvu gradske uprave, ali je najmlađi od njih star godinu dana – dao je još jedan razlog za kupovinu novog auta Milikić.

Kako je našem listu potvrđeno u gradskoj upravi u Boru, lokalna samouprava ima nekoliko automobila "škoda fabia", "opel insigniju", "fiat tipo", "škodu superb"... Budžet ove lokalne samouprave iznosi oko tri milijardi dinara, ali su se samo dugovanja tri javna preduzeća "Toplane", "Vodovoda" i "Apotekarske ustanove" – procenjuju na dve trećine te sume.

Inače, odlukom odbornika lokalnog paralmenta, od 1. oktobra, Borani će usluge grejanja plaćati 96,72 dinara po kvadratu, odnosno za 17 odsto više nego do sada.

U vrtićima ovdašnje Predškolske ustanove "Bambi", roditelji će morati da izdvoje 24 odsto više novca, tako da će boravak dece u obdaništima plaćati 4.398 dinara. Uz to, i JKP "3. oktobar", koje se bavi održavanjem higijene u gradu, dobilo je saglasnost da cenu svojih usluga uveća za 17 odsto, odnosno na 96,72 dinara po kvadratu. Poskupela je i voda, koju će Borani ubuduće plaćati 82,45 dinara po kubiku, odnosno 20 odsto više nego do sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)