Paraćin: Apelovali za pomoć socijali

Z. RAŠIĆ

sreda, 28. 08. 2019. u 07:28

Параћин: Апеловали за помоћ социјали

Foto Z. Rašić

Sednica Skupštine opštine u Paraćinu 26. avgusta održana po hitnom postupku

ODBORNICI iz grada na Crnici su sa sednice Skupštine opštine održane 26. avgusta po podne, po hitnom postupku, uputili apel humanitarnim organizacijama da obezbede osnovne potrepštine korisnicima usluga Centra za socijalni rad u Paraćinu, čiji je rad paralisan.

Zbog toga što ova ustanova još nema direktora, pa ni ovlašćeno lice za potpisivanje raznih naloga, više stotina najsiromašnijih Paraćinaca ne može da obnovi pravo na korišćenje Narodne kuhinje i jednokratne pomoći, te nabavku lekova, a zbog nedostatka goriva ni štićenice sa mentalnim poremećajima i invaliditetom iz Doma u Izvoru ne mogu da se prevezu do bolnice. Podjednako su ugrožena i deca ometena u razvoju koja više ne mogu do Dnevnog kluba.

S obzirom na to da ni zaposleni u Centru nisu primili plate, predsednik Opštine Saša Paunović kaže da lokalna samouprava najugroženije sugrađane neće ostavi na cedilu, ali još traži legalan način da im pomogne. Kako najavljuje, prve odluke o tome biće donete već na narednoj sednici Skupštine, zakazanoj za 30. avgust.

PROČITAJTE I: Verni starim sortama

U međuvremenu je grupa roditelja dece sa posebnim potrebama, koja u regularnim okolnostima tokom dana borave u Dnevnom centru, došla u Opštinu i iznela svoju muku. Istovremeno su zamolili nadležno ministarstvo da konačno prosledi saglasnost za imenovanje vršioca dužnosti direktora ovdašnjeg centra za socijalni rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije