AKADEMIK BOŽIĆ -PRVI LAUREAT: Etno selo „Sunčana reka“ bira Lozničanina za ponos

V.Mitrić

ponedeljak, 26. 08. 2019. u 15:30

АКАДЕМИК БОЖИЋ -ПРВИ ЛАУРЕАТ: Етно село „Сунчана река“ бира Лозничанина за понос

Sveta Božić, prošlogodišnji donibnik nagrade Loznica za ponos s Mirkovićima na kraju desno; Foto: V. Mitrić

Etno selo „Sunača reka“ će, i ove godine, proglasiti laureta nagrade „Lozničanin za ponos“, koja je ustanovljena prošle godine u ovom duhovnom, kulturnom, turističkom i ugostiteljskom kompleksu u Banji Koviljači, između Drine i Gučeva
Etno selo „Sunača reka“ će, i ove godine, proglasiti laureta nagrade „Lozničanin za ponos“, koja je ustanovljena prošle godine u ovom duhovnom, kulturnom, turističkom i ugostiteljskom kompleksu u Banji Koviljači, između Drine i Gučeva.


Prošlogodišnji dobitnik tog laskavog priznanja bio je akademik profesor dr Svetisalav Sveta Božić, čuven srpski kompozitor, koji se naročito proslavio u duhovnoj muzici, rođeni Lozničanin.


Pošto je u uvođenju tog priznjanja, uz supruga Zorana i njihovu porodicu, glavnu ulogu imala nedavno rano preminula profesorka Dobrinka Biba Mirković, u Etno selu „Sunčana reka“ odlučeno je da, od ove godine, naziv nagrade bude „Dobrinka Biba Mirković - Lozničanin za ponos“. Nagrada se sastoji iz Povelje i novčanog dela od 1000 evra.

PROČITAJTE JOŠ: Loznica: Mesto kulture i duhovnosti


Predloge je moguće slati, već od danas, poštom, na elektronsku adresu ili lično i sve do 27. septembra 2019. godine.Proglašenje dobitnika biće 29. septembra na prigodnoj svečanosti u Etno selu „Sunčana reka“. Pravo da predlažu imaju pojedinci, organizacije, grupe, društva i institucije.


Za ovo priznanje dolaze u obzir Lozničani, koji žive u rodnom kraju, ali i zemlji i rasejanjeu, koji su ostvarili velike domete u oblastima javnog, društvenog života, umetnosti, nauke, kulture, sporta, duhovnosti i privrede, čime su ostavili veliki trag i dali dopris svojoj zemlji i rodu, a, istovremeno, na najbolji način, promovisali Loznicu i Jadar, Vukov zavičaj.


Odluku o laureatu će doneto specijalni žiri Etno sela „Sunčana reka“, dan pred proglašenje, dobitnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Draga Tadic

28.08.2019. 19:06

Jako sam se rastužila kada sam čula da nas je iznenada napustila nasa draga Biba' kako smo je svi zvali . On je ta koja je po meni prva koja je zasluzila to priznanje za ovu godinu' a naredne godine da se priznanje po njoj zove i dodeljuje zasluznim gradjanim .Ovo bi uradila pre svega zbog njene dece i njenih lozničana.