POŽAREVAC – Na konferenciji za medije u ergeli „Ljubičevo“, predsednik Skupštine grada Požarevca, Bojan Ilić, zvanično je najavio 56. „Ljubičevske konjičke igre“ koje se održavaju od 30. avgusta do 1. septembra. Nagradni fond za najbolje jahače iznosi 8,1 milion dinara, što je najveći fond ne samo u zemlji, već i u okruženju. Na programu su galopske i kasačke trke, preskakanje prepona i daljinsko jahanje, dok će se požarevački konjanici nadmetati u najatraktivnijoj disciplini – ljubičevskom višeboju.


-Naše “Ljubičevske konjičke igre“ odavno su prerasle lokalni značaj, o čemu svedoči podatak da im je pokrovitelj predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je i predsednik Organizacionog odbora. Ukoliko ga u tome ne spreče državničke obaveze, on će i ove godine, 30. avgusta, otvoriti ovu našu najveću manifestaciju - najavio je Ilić.

Konferencije je prisustvovao i Marko Milenković, trostruki ljubičevski vitez, koji će se i ove godine boriti za rekordnu, četvrtu titulu, u jedinstvenom ljubičevskom višeboju. -Za pobedu su bitni maksimalni rad, trud, volja i koncentracija, ali i dobar i pouzdan konj. Nadam se da ću na svom vernom Nevalu uspeti da pobedim i ovog puta – poručio je Marko.

Pročitajte još: Slikari odaju počast konjima

Pobedniku ljubičevskog višeboja sleduju pobednički plašt i sablja i novčana nagrada od 625.000 dinara. Najskuplje trke biće galopska „Ljubičevo“ i kasačka „Knez Mihailo“. Za njih je ove godine izdvojeno dva miliona, odnosno 800.000 dinara, od čega će pobednicima pripasti polovina ovih suma.

Ulazna kapija hipodroma u Požarevcu / Foto D. Novković


PEVAČI

Direktor Turističke organizacije Požarevac, Vasilije Baldić, najavio je učesnike muzičkog programa. To su: Lepa Brena, Sergej Ćetković, „Crvena jabuka“, „Leksington bend“, Renato Henc, Miloš Radovanović i Boris Petrović.

Nikodijević, Ilić, Baldić i Milenković / Foto D. Novković


SPONZORI

U ime sponzora, novinarima se obratila direktorka marketinga „Apatinske pivare“, Olivera Nikodijević. Ona je istakla da je ovo već treća godina njihove uspešne saradnje sa domaćinima LjKI, za koju se nada da će se nastaviti i ubuduće.

Pivo sa etiketom Požarevca / Foto D. Novković