PALMA: Ministar Nedimović obećao pomoć pčelarima (FOTO-VIDEO)

Z.U.

subota, 24. 08. 2019. u 14:38

ПАЛМА: Министар Недимовић обећао помоћ пчеларима (ФОТО-ВИДЕО)
Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma otvorio je u Jagodini 4. Međunarodni sajam pčelarstva
Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma otvorio je u Jagodini 4. Međunarodni sajam pčelarstva

- Grad Jagodina je grad ljubavi, a sada je u Jagodini i sajam meda i to pokazuje da je u Jagodini sve slatko. Nisu organizatori slučajno izabrali Jagodinu za održavanje Međunarodnog sajma pčelarstva. Želim da informišem pčelare da sam malopre razgovarao telefonom sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i rekao mu da su počelari imali velike gubitke ove godine i da poslednje tri godine nisu imali neku zaradu i zbog uginića pčela i ministar je obećao da će pomoći pčelarima. Ja se zahvaljujujem ministru Nedimoviću na pomoći, imajući u vidu da je pčelarski posao težak i da pčelari od marta do oktobra svakog drugog dana imaju posla oko košnica" - rekao je otvarajući 4. Međunarodni sjama pčelarstva u Jagodini Dragan Marković Palma.

Pročitajte još: Voćari će štititi pčele

Predsednik Skupštine grada Jagodine je kazao i da će u sastavu delegacije koja će od 26. do 31. avgusta boraviti u Paraliji biti i veliki broj pčelara i poželeo pčelarima berićetnu sledeću godinu, te da sve lokalne samouprave na čelu sa državom treba da pomognu pčelare, kako bi mogli da prozivode med i da mogu od svog rada da žive.


PALMA : TRUTOVE IZ OPOZICIJE POZIVAM DA NE NAPADAJU SRBIJU NEGO DA NEŠTO RADE
"Pčelari mi kažu da su i trutovi u košnicama počeli nešto da rade, što zadnjih godina nije bio slučaj. A ja želim da pozovem one trutove koji samo kritikuju svakog dana, a ništa ne rade, već samo izlaze na ulice i zaustavljaju radove, da ti trutovi počnu nešto da rade u Srbiji i da daju neki izveštaj o radu, a ne da napadaju Srbiju i predsednika Srbije kako je sve loše u ovoj državi, što naravno nije tačno", rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.


SLEDEĆE GODINE MEĐUNARODNI FESTIVAL TRUBAČA U JAGODINI
"Želim da vas informišem da će se sledeće godine u Jagodini održati Međunarodni festival trubača, a da nećemo smetati Guči i nije to konkurencija Guči. Hoćemo na mestu, a to je upravo ovo izletište Potok i letnja scena, gde svake nedelje jedino u Jagodini u Srbiji dođe 5 000 ljudi na Veliku narodnu igranku da se tu održava i Međunarodni festival trubača. Taj festival, koji će trajati 3 dana i na koji će doći trubači iz najmanje 20 zemalja iz celog sveta, biće održan poslednje nedelje jula 2020. godine", rekao je Marković dodavši da će na mestu gde se sada nalaze tribine u jagodinskom izletištu "Potok" biti izgrađene dodatne betonske tribine i da će ukupno biti 4200 mesta, te da će tribine biti pokrivene, a bina pored veštačkog vodopada će dobiti nov izgled" rekao je Marković.

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljub Živadinović je rekao da će za 15 do 20 dana u Rači biti građevinski završen pogon za prikupljanje i plasman meda i da će od naredne pčelarske sezone taj pogon početi sa plasmanom meda bez posrednika. "Država Srbija godišnje ulaže u pčelarsku proizvodnju 7 miliona evra kroz razne vidove subvencija" rekao je Živadinović. Predsednik Bugarskog pčelarskog saveza iz Plovdiva Nikolaj Gaidov i predsednik Udruženja pčelara "Pomoravlje", Boban Mišić, uručili su Draganu Markoviću Palmi zahvalnice za doprinos pčelarstvu na ovim prostorima.

4. Međunarodni sajam pčelarstva održava se u izletištu Potok u Jagodini, gde je smešten veliko broj tezgi proizvođača iz cele Srbije. Ovogodišnji sajam u Jagodini značajan je i zbog velikog jubileja – 140 godina organizovanog pčelarenja na prostoru Jagodine i okoline.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije