BAČKA Topola može da bude primer u mnogim oblastima života, od otvaranja novih radnih mesta do suživota između građana različitih vera i nacija - poručili su juče u Bačkoj Topoli pokrajinski premijer Igor Mirović i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Oni su posetili Industrijsku zonu i preduzeće "Em komerc", obišli radove na izgradnji Učeničkog doma i rekonstrukciji Osnovne muzičke škole, a bili su gosti i Fudbalske akademije gde je sedište novog superligaša TSC.

PROČITAJTE JOŠ - NEPOZNATI POČINIOCI PRESEKLI CEV: Srpski povratnici u Brestoviku drugi dan bez vode

- Pokrajinska vlada uložila je znatna sredstva u razvoj Bačke Topole, koja pre samo pet godina nije izgledala kao što izgleda danas. Investirali smo u škole, obrazovanje, zdravstvo, u industrijsku zonu, a očekujemo i dolazak novih kompanija u ovo mesto do kraja godine - istakao je Igor Mirović. - Veoma sam zadovoljan onim što sam video, imamo i nove planove za Bačku Topolu, kao što je prečistač otpadnih voda. Sledeće nedelje u Pokrajinskoj vladi biće održan sastanak sa predstavnicima svih lokalnih samouprava i nadležnih ministarstava, kako bi se pripremili za budeće projekte iz nacionalnog investicionog plana. Bačka Topola može biti primer i za druge opštine ne samo u privrednom i industrijskom delu, već i zbog skladnih međuljudskih odnosa.

U kompaniji "Em komerc" Pokrajinska vlada je putem Razvojne agencije Vojvodine subvencionisala novih 20 radnih mesta. Posle gotovo jednog veka otkako je sagrađena zgrada u kojoj se više od pet decenija nalazi sedište Osnovne muzičke škole, zamenjena je krovna konstrukcija za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 4,8 miliona dinara.

Izgradnja Učeničkog doma u Bačkoj Topoli počela je pre više od deset godina, ali su radovi godinama stajali. Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i lokalnoj samoupravi Bačke Topole izdvojena su sredstva od 75 miliona dinara za završnu fazu radova na domu, u kom će od naredne školske godine boraviti 107 đaka.


KAPITAL

- U SVIM projektima postoji sinergija državnog i privatnog kapitala, odnosno pokrajinskih i opštinskih budžetskih sredstava, kao i zainteresovanih investitora - naglasio je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine. - Mislim da je to put koji je jedino moguć i put koji vodi ka cilju.