POTRESNE SLIKE NA PROTESTU U CENTRU KRUŠEVCA: Okupljanje zbog smrti trudnice Tamare Milić (FOTO)

S.Babović

23. 08. 2019. u 18:48

ПОТРЕСНЕ СЛИКЕ НА ПРОТЕСТУ У ЦЕНТРУ КРУШЕВЦА: Окупљање због смрти труднице Тамаре Милић (ФОТО)

Foto: S.Babović

Mnogi okupljeni su plakali, a članovi porodice su ljubili Tamarinu sliku na velikom transparentu
KRUŠEVAC - KRIVIČNA odgovornost i smena odgovornih za smrt trudnice Tamare Milić(23), oglašavanje Ministarstva zdravlja i ministra povodom ovog slučaja, zaustavljanje nestručnosti i neodgovornosti medicinara i angažovanje inspekcijski službi koje će kontrolisati rad medicinarau Srbiji - zahtevi su sa protesta “Pravda za Tamaru Milić”, koji su u petak popodne u Kruševcu organizovali porodica i prijatelji mlade žene, preminule 1.avgusta u Kliničkom centru Niš, gde je, kako se navodi,transportovana iz Opšte bolnice u Kruševcu, sa već razvijenom sepsom.


PROČITAJTE JOŠ: Dostavljena krivična prijava tužilaštvu, najavljen protest za istinu o Tamari

Mnogi okupljeni su plakali, a članovi porodice su ljubili Tamarinu sliku na velikom transparentu. Na skupu je bio i Lazar Milić, koji je izgubio i suprugu i bebu.


-Znamo da protestom ne možemo da vratimo Tamaru, ali pokušaćemo da sačuvamo sve buduće trudnice i bebe-navodi Jelena Ilić, kuma preminula trudnice i administratorka fejsbuk-grupe, koja je za 20 dana okupila 7.000 članova. - Sa Tamarom sam se čula 21. jula i ni slutila nisam da će to biti naš poslednji razgovor. Žalila se da je boli levi bubreg, rekla mi je da je nije obišla doktorka, koja joj vodi trudnoću. Rekla sam joj da mislim da to ništa nije opasno, da su tu doktori i da će joj pomoći. Šta se desilo, kako su dozvolili da Tamara ode za Niš u septičkom šoku?


Jelena Ilić kaže da su do nje stigla mnoga loša iskustva žena sa kruševačke ginekologije. Porodica je zahteve nakon obraćanja okupljenima i protetestne šetnje dostavili Opštoj bolnici Kruševac, a proslediće ih i Ministarstvu zdravlja. Zahvalili su se KC Niš što su se do kraja požrtvovano borili za život Tamare i njene bebe.

- Moja sestra je bila pravična osoba, da li je moguće da je nečijom greškom i nemarnošću ili zbog toga što je bio famozni vikend neko dozvolio da se dva mlada života izgube - pita se Katarina Stanojević, Tamarina sestra - To nije prvi put, to se dešava svakodnevno. Ne smemo više da ćutimo.
Mlada Kruševljanka preminula je 1.avgusta u sedmom mesecu trudnoće, izgubivši, na žalost, i svoju bebu. Iz KC Niš je saopšteno da je pacijentkinja primljena kod njih 23. jula, sa već razvijenom sepsom, poremećajem disanja i da je preminula nakon 10 dana intenzivne terapije i pokušaja brojnih specijalista da je spasu. Prethodno je nekoliko dana bila u kruševačkoj bolnici, koju porodica smatra odgovornom za tragediju.

NADLEŽNI ISTRAŽUJU LEČENjE U BOLNICI

KAKO su “Novosti” ranije objavile, krivična prijava Lazara Milića protiv Opšte bolnice Kruševac dostavljena je Osnovnom javnom tužilaštvu i tiče se krivičnog dela nesavesno pružanje lekarske pomoći. U Ministarstvu zdravlja su izneli da je izvršen inspekcijski nadzor u kruševačkoj bolnici i da sledi i vanredna spoljna provera kvaliteta stručnog rada. Administratori grupe “Pravda za Tamaru Milić” pokrenuli su i inicijativu za donošenje “Tamarinog zakona”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Aberdar

23.08.2019. 19:01

Da nam je zdravstvo loše to je evidentno. Nikako da izdajemo iz komunizma. Hteli bi i da je besplatno i da je dobro. To može samo kratko jer račun uvek stiže na naplatu. Ali ovde je očigledno (mikrofon, ozvučenje, transparenti, organizacija) da se politika hrani i manipuliše porodičnim tragedijama.

a.thinkpink@gmail.com

23.08.2019. 21:28

@Aberdar - Pa dobro dokle?! Kako mozete i da pomislite da neko posle ovakve tragedije koja ga zadesi zeli pravdu iz politickih ubedjenja? Molim Vas malo ljudskosti u komentarima. Hvala

Sladjan

23.08.2019. 19:19

Vreme je da se zdravstvo ocisti od nestrucnih ljudi, neradnika i farmakomafijasa!!! Ali prvo se treba krenuti od vrha, ministar sa saradnicima pa redom.

Раде

23.08.2019. 19:56

Тамо неко из Хрватске ради свој болесни посао.

Uzas

23.08.2019. 20:09

Uzas uzasa. Ima onaj crni vic koji se izgleda pretvara u stvarnost, kaze " vise su nas u istoriji pobili medicinari nego Turci..

геџа

23.08.2019. 20:31

А хоћете наталитет! А како? Тако што ће се труднице и породиље плашити гинеколога?! Плашиће се да им тражи мито, плашиће се њихове нестручности и бахатости, плашиће се да ће их убити нешто што се може лако спречити. Плашиће се због Тамаре Милић и онога што се њој десило. Моју супругу је бахати гинеколог (жена!) бахато повредила приликом прегледа а знала је да супруга има спуштену постељицу. Шта рећи...

simo

23.08.2019. 20:39

Krusevacka bolnica je puna nadrndanih lekara i sestara koji/e samo cekaju da im se pare daju...a vi nemojte da mi objavite komentar slobodno.....

Професор

23.08.2019. 21:02

Страшно је шта се десило Тамари и треба најоштрије казнити и испитати цео систем, али када видим да ови из опозиције користе овакве ствари за сакупљање политичких поена.... Немам речи ни за њих.

Р.Српска

23.08.2019. 21:03

и у Р.Српској у Б.Луци (пре пар дана) је преминула трудница након царског реза како и зашто???,како се контролишу гинемолошке установе увести РИГОРОЗНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ...Ово је велика трагедија за сав Српски народ ...Трудне жене су наш благослов који доносе на свет мале анџеле.Наши политички лидери хоће да подспеше наталитет а како кад се оваке ствари дешавају....???Чујте глас народа А.Вучићу и М.Додик-у ПОМОЗИТЕ!!!!Саучешће породици.

Zoran72

23.08.2019. 22:12

sve dok se bude podrazumevalo da se doktoru mune nešto za pregled ,uput,porodjaj ,ovakve stvari će da se dešavaju,Doktori a naročito specijalisti neće da te pogledaju ako ne doneseš keš,zabole njih za tvoje zdravlje...

Zoran

23.08.2019. 22:24

Da je privatna bolnica vec bi nkog osudili, ali ne sekirajte se, isto je i u Americi, I ovde se lose drzavno tolerise, a privatnik ganja za svaku sitnicu. Sad znate i sto vam socijalizam propao.

komshija

23.08.2019. 23:29

Zabrinjavajuce kolko i u Kraljevu u bolnici umre od sepse, jutros na poslu cujem, posto mi je kolega iz Kraljevacke bolnice prebacen na VMA (zamislite, sepsa) pa je lekar sa VMA prokomentarisao kako iz KV-a salju u Beograd samo da umru, i da mu nije jasno sta ovi ovde rade. Sada vidim da i Krusevac ima slicne probleme ali nikako da vidim da je neki "lekar" osudjen zbog loseg lecenja pacijenata. Pa nemoguce da tolko ljudi umre a niko da ne odgovara...