ZA grupu od 45 osnovaca iz tri osnovne škole u opštini Ranilug, srpske enklave u Kosovskom pomoravlju, koji će naredna četiri dana boraviti u Novom Sadu, njihove vaspitače i predstavnike opštine Ranilug, danas je organizovan prijem u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Pročitajte još: DECA SA KiM U ANDRIĆGRADU: Neraskidiva veza sa Lazarevim potomcima


Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu, podsetio je da je ovo peta godina kako deca iz ove opštine organiozovano dolaze u Novi Sad.

- Drago nam je što svaki put posete Gradsku kuću – kazao je Cvjetićanin, zahvaljujući Crvenom krstu i brojnim institucijama i organizacijama i pojedincima koji su doprineli da učenici sa Kosova dođu u Novi Sad. - To je prilika da im poželimio dobrodošlicu i da ukažemo podršku i privrženost našem narodu sa Kosova i Metohije. Siguran sam da će u narednim danima dobro upoznati Novi Sad i okolinu, da će se prijatno osećati i da ćemo ih uveriti da smo dobri prijatelji.

Pročitajte još: Profesionalni ansambl „Venac“ iz Gračanice vodi sedamdesetoro dece na more


Prema rečima Dragana Lazića, sekretara Crvenog krsta Novog Sada, do sada je više od 200 dece iz Opštine Ranilug posetilo Novi Sad. On se zahvalio svim ljudima dobre volje koji su pomogli da deca i ove godine što lepše i kvalitetnije provedu vreme u Novom Sadu i izrazio nadu da će se ova humanitarna akcija organizovati i dodatno unaprediti i narednih godina.

Osnovni cilj ove humanitarne akcije je podsticaj obrazovanja, kulture i bezbrižnijeg odrastanja dece iz Kosovskog pomoravlja. Za vreme boravka u Novom Sadu od 22. do 25. avgusta biće smešteni u SOŠO „Milan Petrović“, a u okviru boravka deca će upoznati Frušku goru kao i brojne kulturne i istorijske znamenitosti.