GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući u Novom Sadu ambasadorku Kanade u Srbiji Njenu ekselenciju Kati Čabu.

Vučević je, poželevši gošći srdačnu dobrodošlicu, izrazio nadu da će saradnja Novog Sada i Ambasade Kanade tokom njenog mandata, kao i do sada, teći uspešno i da će međusobni odnosi postati još plodotvorniji.


Pročitajte još: Vučević: Partneri smo u gradnji stanova za Vojsku i MUP


Ambasadorka se zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla da je ovo njena druga zvanična poseta Gradu Novom Sadu, u koji uvek rado dolazi.

Sa ambasadorkom su došli i predstavnici dve kanadske kompanije koje posluju u celom svetu i koji su predstavili njihovu "smart city" platformu, koja je već implementirana u više desetina svetskih gradova.

Prezentovan je i savremeni sistem iznajmljivanja električnih i mehaničkih bicikala, kao alternativa javnom prevozu .Gradonačelnik je istakao da Gradska uprava kontinuirano radi na unapređenju svih potencijala koje Novi Sad poseduje, kao i na optimizaciji uslova za dolazak stranih kompanija koje bi razvojem svog poslovanja unapredile lokalnu zajednicu, ponudivši nova rešenja sredini koja se konstantno razvija i raste.