Sprema se novo ruho za Betaniju i Institut

J. SIMIĆ

četvrtak, 22. 08. 2019. u 16:14

Спрема се ново рухо за Бетанију и Институт

Porodilište "Betanija" Novi Sad Foto D. Dozet

Pokrajinska vlada odobrila rekonstrukciju dve bolnice. Za preuređenje ustanova izdvojeno 209 miliona dinara

Pokrajinska vlada dala je saglasnost Kliničkom centru Vojvodine za izvođenje radova na rekonstrukciji lamela B i C Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu i zgrade Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Klinički centar Vojvodine zaključili su prošlog meseca ugovor o finansiranju radova na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV (porodilište "Betanija") - lamela B i C, s troškovima stručnog nadzora i tehničkog prijema objekta, u iznosu od 209 miliona dinara. U tu sumu uračunat je PDV.


PROČITAJTE JOŠ - Bezbednost kupača na Štrandu: Budno motre sa osmatračnica

Prema projektnoj dokumentaciji, u prizemlju objekta predviđeno je formiranje dve službe: odeljenje konzervativne ginekologije i inflamacije (lamela C) i odeljenje trijaže (lamela B). Na prvom spratu biće smeštene predoperativna i postoperativna ginekologija.

U lameli C na drugom spratu predviđene su prostorije intenzivne nege, a u lameli B prostorije za lekare, sanitarni blok s garderobom za lekare, tehničke prostorije, prostorija za otpad i prostorija za umrlog.

Vlada je na jučerašnjem zasedanju dala saglasnost i Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici za radove na adaptaciji osvetljenja u prostorijama Klinike za radiološku terapiju, Klinike za internu onkologiju, Sterilnog bloka i Nesterilnog bloka.

Vrednost radova je 5,9 miliona dinara. Od te sume iznos od 3,9 miliona dinara obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dok ostatak finansira sam Institut.


NOVA OGRADA

PREMA odluci Pokrajinske vlade u Novom Sadu, Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici usmereno je 7,5 miliona dinara za finansiranje zamene ograde oko kruga Centra.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije