Od karcinoma boluje svaki deseti stanovnik Topličkog okruga

D. ZEČEVIĆ

21. 08. 2019. u 14:41

Од карцинома болује сваки десети становник Топличког округа
Lane su ovdašnji onkolozi mesečno prepisivali po 90 terapija, a ove godine je taj prosek dostigao - 200

S OBZIROM na podatak po kojem u kartoteci Odeljenja onkologije u prokupačkoj opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" trenutno ima čak 10.700 istorija bolesti, može se zaključiti da gotovo deset odsto žitelja Topličkog okruga - u kojem, po nezvaničnim procenama, živi oko 100.000 ljudi - boluje od neke vrste maligniteta.

Što je još poraznije, lane su ovdašnji onkolozi mesečno prepisivali po 90 terapija, a ove godine je taj prosek dostigao - 200!

- Čitav radni vek sam provela na ovom Odeljenju i svedočim da je u poslednje vreme broj obolelih katastrofalno povećan. Nažalost, sve je više pacijenata i među mladim ljudima - kaže odgovorna sestra sa Onkologije Marina Stamenković, precizirajući i to da najmlađa osoba koju leče ima samo 22 godine.

Pročitajte još - RASTE BROJ SMRTNIH SLUČAJEVA: Povećan broj termina za sahrane u Nišu

Ona naglašava i to da je za sve ovdašnje ljude posebno značajna činjenica da se u Prokuplju jednom mesečno okuplja lekarski konzilijum koji nadgleda malignitete dojke, te one iz oblasti ginekologije i gastrointestinalnog trakta, koji su i najbojniji.

TERAPIJE

NA Onkološkom odeljenju prokupačke bolnice pacijentima je na raspolaganju pet vrsta terapija - u zavisnosti od oboljenja.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Анти Антифа

21.08.2019. 15:25

Захваљујући САД,Британији и Немачкој

Uzvicnik

21.08.2019. 15:52

Hitno sastanak zdrastveih ustanova zbog epiemije!!! Ovo vise nije normalno! Previse je ovih bolesti ! Strahota!

Mama

21.08.2019. 16:34

A Nemci ne priznaju radioaktivnost kao uzrok.Sram ih bilo a i svetske lekare! Kako se razlicito tretira cernobil i bombardovanje Srbije.Zgadili su mi se.Alo Japanci imate li sta da kazete?