Višesatna drama u Kragujevcu tokom intervencije Hitne pomoći

M. ĐOŠOVIĆ

ponedeljak, 19. 08. 2019. u 12:03

Вишесатна драма у Крагујевцу током интервенције Хитне помоћи
Prevoz trudnice kolima hitne pomoći pretvorio se u dramu. Pacijentkinja u pometnji nakratko pobegla lekarima, ali je ipak na vreme zbrinuta

INTERVENCIJA ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu se u popodnevnim satima 18. avgusta pretvorila u svojevrsnu dramu tokom koje je rođak trudnice koju je lekarski tim zbrinjavao razbio stakla na sanitetu. Potom je i žena pred porođajem iskočila iz vozila, ali - pukom srećom - niko od učesnika ovog nesvakidašnjeg događaja nije teže povređen.

Iz kragujevačke policije saopštavaju da su uhapsili F. P.(24) iz romskog naselja u mesnoj zajednici Palilula - zbog sumnje da je "počinio krivično delo nasilničkog ponašanja, te uništenja i oštećenja tuđe stvari".


PROČITAJTE JOŠ: Zatvor za vozača koji je kod Smedereva vozio 257 kilometara na čas

Sumnja se i to da je F. P., u kući u kojoj živi, vređao ekipu Službe hitne pomoći koja je na intervenciju izašla da bi ukazala pomoć njegovoj trudnoj rođaci. Potom im je, navodno, pretio i metalnom šipkom polomio staklo na sanitetu... Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Inače, ekipa Zavoda je intervenisala jer joj je javljeno da je trudnica pala niz stepenice, a osumnjičeni je kasnije izjavio da je medicinski tim napao, uveren u to da su medicinari došli zbog njega!

PROČITAJTE JOŠ - Lekar iz Kikinde koji je živu pacijentkinju proglasio mrtvom dao otkaz

- Posle pregleda, lekarski tim je trudnicu zbrinuo u sanitet, ali je onda razbijeno staklo na specijalnom vozilu i pacijentkinja je iskočila napolje. Zbog svega toga, lekari su se povukli sa terena i sačekali dolazak interventne policijske ekipe - kaže direktor kragujevačke Hitne pomoći dr Aleksandra Vasović, napominjući i to da je potom nastavljeno ukazivanje pomoći trudnici koja je, kasnije, upućena na dalje lečenje.

Kako saznajemo u ovdašnjem Kliničkom centru, pacijentkinja je zbrinuta na Odeljenju ginekologije i nije ozbiljnije ugrožena.

PROCEDURA U SPORNIM SITUACIJAMA

U SPORNIM situacijama, poput ove, procedurom je predviđeno da se ekipa Hitne pomoći povuče na bezbednu razdaljinu, do dolaska policije - kaže direktorka Aleksandra Vasović. - I pored te zakonske obaveze, ali i evidentnog rizika, naš medicinski tim je konstatovao zdravstveno stanje trudnice. Lekarsko osoblje se povuklo sa terena tek nakon što je osumnjičeni razbio stakla na sanitetskom vozilu...


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije