Za dva kilometra 82 miliona

M. BOŠNjAK

18. 08. 2019. u 15:30

За два километра 82 милиона

Početak rekonstrukcije - Foto SO u Gornjem Milanovcu

U Gornjem Milanovcu konačno počela rekonstrukcija ulice Nikole Lunjevice

IZMENOM kompletne kolovozne konstrukcije, ugradnjom kišne i fekalne kanalizacije, te postavljanjem novih trotoara, ulične rasvete i drugih instalacija, Ulica Nikole Lunjevice - koja od Gornjeg Milanovca vodi ka atomskoj banji "Gornja Trepča" - dobiće sasvim novi izgled.

Posao je već započet i koštaće više od 82 miliona dinara, a planirani su radovi na 1.193 metra trase - od Ulice Petra Kočića do Ulice braće Radojević - koja nikada nije rekonstruisana u ovolikom obimu.

- Ulici Nikole Lunjevice gravitira više od hiljadu stanova i kuća, ovo je i najkraći put do čuvenog lečilišta, a nedostatak kišne kanalizacije je stvarao probleme sa površinskim vodama, što sada želimo da zauvek rešimo - naglašava prvi čovek Gornjeg Milanovca Dejan Kovačević.

Pročitajte još: Gornji Milanovac: Od jeseni besplatan prevoz za srednjoškolce

Izvođač radova je beogradska firma "AR Gradnja", čiji poslovođa Staniša Jokić ističe da je zadovoljan dinamikom radova koji trenutno obuhvataju upravo postavljanje odvoda, te da je za završetak posla planiran rok od tri meseca.

RAZUĐENOST

ČELNIK lokalne samouprave Dejan Kovačević kaže da je za asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva, te rekonstrukciju ulica, Opština od početka godine izdvojila više od 400 miliona dinara i planira da ta ulaganja samo povećava. Jer, Gornji Milanovac je teritorijalno jedna od najvećih i najrazuđenijih sredina u Srbiji. Od ukupno 62 naseljena mesta, neka od njih su međusobno udaljena i po više od stotinu kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije