FESTIVAL „NOVI SAD – TANGO GRAD“: Zvuci Argentine u srpskoj Atini

Lj.P.

17. 08. 2019. u 14:17

ФЕСТИВАЛ „НОВИ САД – ТАНГО ГРАД“: Звуци Aргентине у српској Aтини

FOTO: Pres služba Pokrajinske vlade

Manifestacija traje do 18. avgusta na više lokacija u gradu
ZAHVALjUJUĆI  angažovanju Udruženja „Todo Tango“, koje je pre 13 godina doveo tango ples u ovaj grad, kao jednu posebnu vrstu kulture i umetnosti plesa i mi smo se našli na mapi one kulturne baštine, koju je 2009. godine UNESKO uvrstio na svetsku listu kulturne baštine“ rekla je u subotu uveče Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu,  zvanično otvarajući u Katoličkoj porti šesti po redu međunarodni festival „Novi Sad- tango grad“. Manifestacija traje do 18. avgusta na više lokacija u gradu.

Pročitajte još: Festival „Novi Sad - tango grad“ od 15. do 18. avgusta

Podsećajući i da je sam Niče rekao da je „propao svaki dan u kojem ne plešemo“, sekretar Milošević je podsetila da ovaj poseban ples jeste izražaj života, strasti, tajne, sreće, tuge. To je igra i razgovor dva tela bez reči i on je najbolji izraz pesnika kada želi da izrazi svoje reči.

Zato , istakla je Miloševićeva, kaldrma Argentine postaje jedna stapajući se sa kaldrmom Katoličke porte i sa željom da svi uživamo u ovom posebnom doživaljaju muzike i plesa.

Na sinoćnom koncertu nastupio je svetski poznat „Beltango kvintet“ na čelu sa maestrom Aleksandrom Nikolićem uz nastup argentinskih maestrosa Robera Reisa i Natalie Lavandeira, koji su svojim bravurama videli ljubitelji tango plesa od Buenos Airesa preko „Karnegi hola“ do londonskog „Kovent gardena“ i Moskve.
                                       
                                                         
                        


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije