ZAR SU STANjEVINE SVIMA POTAMAN? Otkazan protest protiv deponije u Prijepolju

A. Rovčanin

četvrtak, 15. 08. 2019. u 08:54

ЗАР СУ СТАЊЕВИНЕ СВИМА ПОТАМАН? Отказан протест против депоније у Пријепољу

Foto A. Rovčanin / Slab odziv na protest

Slab odziv prijepoljaca koji su peticijom sa 500 potpisa tražili zakazivanje protesta. Posle gašenja sedmodnevnog požara na nesanitarnoj deponiji opalo nezadovoljstvo

ZBOG prisustva izuzetno malog broja ljudi, u Prijepolju je otkazan zbor građana sazvan na inicijativu žitelja Dušmanića, Hašimbegovića Polja i Zaluga, koji su zahtevali da nadležni opštinski organi hitno zatvore deponiju "Stanjevine" koja je, podsetimo, gorela tokom minulih sedam dana.

Pročitajte još: Ugašen požar na deponiji u Prijepolju

Iako je zahtev za održavanje zbora bilo potpisalo gotovo 500 ljudi iz tri pomenuta naselja, ispred hotela "Mileševa" se u dogovoreno vreme pojavilo jedva stotinak nezadovoljnih, pa je skup otkazan - uz opšte uverenje da je to poraz za čitavo društvo i pokazatelj da im nikada neće biti bolje.

A, sa pomenutih 500 potpisa je od predsednika Mesne zajednice u Prijepolju Edina Bećirovića traženo da sazove protestni zbor, čiji fijasko je signalizirao da je ljudima iz ova tri prigradska naselja - koja su neposredno uz deponiju - ipak dobro, te da Prijepolje trenutno i nema bolju lokaciju za odlaganje smeća, pa je neće ni izmeštati.

Pročitajte još: Prijepolje se guši u dimu, deponija i dalje u plamenu

- Na ovom skupu nemamo potreban legitimitet, pa zbor nećemo održati - kratko je okupljenima sa govornice poručio Bećirović i objasnio da je neophodno bilo prisustvo bar deset odsto od ukupnog broja sugrađana koji su upisani u birački spisak.

Među razočaranima je bio i Rade Babić, koji ne shvata zašto nikoga nije briga za ono što je problem čitave opštine...

- Bilo kakva akcija da se organizuje u ovom gradu, nema nigde nikoga. Kao da deponija smeta samo onima koji prolaze pored nje. Umesto da je čitavo Prijepolje danas na nogama, svi kao da su se zadovoljili činjenicom da "Stanjevine" više ne gore, jer su konačno posute debelim slojem takozvanog tampona - zaključuje Babić.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije