Opština Paraćin uz bivšu direktorku Centra za socijalni rad: Ukrali joj telefon i hakovali joj Fejsbuk nalog

Novosti Online

utorak, 13. 08. 2019. u 22:02

Општина Параћин уз бившу директорку Центра за социјални рад: Украли јој телефон и хаковали јој Фејсбук налог

Biljana Milenović Stojanović Foto: Fejsbuk

U objavi na Fejsbuku, Biljana Milenović Stojanović optužila čelnike opštine Paraćin za malverzacije; Opština se oglasila ovim povodom i tvrde da je telefon bivše direktorke ukraden i hakovan joj nalog
BIVŠA direktorka Centra za socijalni rad u Paraćinu Biljana Milenović Stojanović, osuđena na 10 meseci zatvora nakon što je priznala zloupotrebu službenog položaja, oglasila se povodom svog slučaja. Ona je u objavi na Fejbuku okrivila predsednika ove opštine Sašu Paunovića da joj je bio nalogodavac.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

Pročitajte još: HAPŠENjE U PARAĆINU: Direktorka Centra za socijalni rad zloupotrebila položaj?

"Dragi svi moji prijatelji,

Posle svega što sam proživela (a ko zna šta me još čeka), hoću da svima saopštim istinu, bez želje da time opravdam svoje postupke, jer ću svoju kaznu svakako odslužiti.

Kada sam postavljena za direktora Centra za socijalni rad u Paraćinu, išla sam na razgovor kod predsednika opštine, koji mi je tada saopštio da će od mene tražiti da radim isključivo po slovu zakona. Tako je prvih meseci i bilo i zaista sam bila srećna i zadovoljna žena. Ipak posle određenog vremena počela sam da dobijam određene, ne baš legalne, zahteve od tog istog predsednika. Pobunila sam se, ali mi je on objasnio da je to što traži od mene u opštem interesu i da je moja uloga u opstanku vlasti veoma bitna.

Pročitajte još: SKANDAL U PARAĆINU: Predsednik opštine Saša Paunović zaključao odbornike SNS, nije dozvolio da hitna pomoć donese terapiju dijabetičaru!

Žalila sam se u poverenju i svojim kolegama, ali su me svi uveravali da moram da poslušam naređenje koje dobijam iz opštine i od samog predsednika. Moja najveća greška je bila ta što sam prihvatila da izvršavam te naloge i uopšte pristala da i dalje obavljam funkciju direktora pod takvim uslovima. Od tada sam krenula rekom bez povratka.

Moje vršenje funkcije se svelo na pronalaženje načina da kako-tako pokrijem sve što smo sprovodili, potpuno nezakonito po nalozima koji su dolazili iz opštine. Tu svakako ubrajam i davanja za kupovinu glasova. Da ne pričam o raznim fiktivnim naknadama koje smo isplaćivali. Sada na moju svu bruku i sramotu povećavaju se naknade odbornicima kako bi se isplatila kazna koja mi je izrečena. O tome pišu svi mediji, a ja ne mogu iz kuće da izađem od sramote. A sve to da bi se obezbedilo da ja ne kazem ono što znam, ali ja više ne mogu da ćutim!

Pre neki dan nam je saopšteno da je predsednik bio u ministarstvu kod nekog Nerića i da će sa mnom biti sve u redu kao i sa Centrom za socijalni rad u Paraćinu. Ja ne znam dokle? I ono što poslednje želim da poručim je: da ja nisam kriminalac i ako mi se nešto dogodi u narednom periodu postoji samo jedna adresa za sve odgovore: SAŠA PAUNOVIĆ."

OPŠTINA DEMANTUJE

Povodom ove objave, oglasila se opština Paraćin, koja u dopisu dostavljenom našoj redakciji navodi da se tekst zasniva na lažnoj objavi sa ukradenog telefona oštećene Biljane Milenović Stojanović.

Kako se navodi u dopisu, bivšoj direktorki Centra za socijalni rad u Paraćinu Biljani Milenović Stojanović u utorak, 13.avgusta 2019. ukraden je telefon u prostorijama Centra gde radi kao socijalni radnik.

Biljana Milenović Stojanović je broj telefona blokirala u toku radnog vremena. U 18.50 časova koristeći se tim telefonom nepoznata osoba je objavila lažni status na Fejsbuku i promenio njenu profilnu sliku koju do tada nije imala koristeći se jednom od njenih fotografija sa profila. O ovoj činjenici Biljanu su obavestili članovi njene porodice koji su odmah u komentarima uz objavu napisali da je telefon ukraden.

Kako Biljana Milenović Stojanović ne poseduje velika informatička znanja, jedini način da povrati nalog bio je da dođe do svoje kancelarije i iskoristi šifre za pristup koje je zapisivala u radnoj svesci. Da bi ovo bilo moguće zatražila je asistenciju profesionalnog obezbeđenja Centra za socijalni rad i Policije, koji su to i učinili.

Posle toga Biljana Milenović Stojanović povratila je kontrolu nad svojim nalogom, uklonila lažnu objavu, objavila demanti i u snimljenoj izjavi objasnila šta se dešavalo.

U opštini veruju da će nadležne institucije učiniti sve i razotkriti ovo kriminalno delo, ali apeluju da naručioci i vinovnici  budu adekvatno kažnjeni kako se ovakve stvari ne bi ponovile ni u jednom gradu.

Kako zaključuju u dopisu, učinjena je ogromna šteta: narušen je duševni mir radnice Centra za socijalni rad, narušen je ugled predsednika opštine Paraćin i od juče niko ko je zaposlen u Opštinskoj upravi, preduzećima i ustanovama u Paraćinu ne oseća se sigurno, jer ne znaju ko je sledeći na koga će se obrušiti bujica laži, samo da bi se zadovoljili sebični interesi pojedinaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Рашо

13.08.2019. 22:44

Лепо што је све казала али то неће ништа да промени. Власт је организована интетесна група и само их интерес занима. Ову несрећницу ће да прегазе и одбаце с буде ли даље причала јавно "појешће је мрак"!

Borkes

13.08.2019. 23:19

Kad mi neko kaze "Ja sam akademski gradjanin" kao da to znaci da je automatski dobar, moralan,fin... Ovoj gospodji je bilo sve dobro dok nije zaglavila robiju... Sto nije dala ostavku pri prvom pomenu kriminalnih radnji... toliko o moralu...

hristina

13.08.2019. 23:21

Gospodjo, ovo pismo si trebala da napises pre nego sto si krenula "rekom bez povratka"! Da upozoris na kriminalce! Ovako si postala jedna od njih I nije mi te zao!

Ajmo, ajde

13.08.2019. 23:27

pa nije tačno da samo ovi naši u Beogradu kradu. Bez baze se ne može! Narode, kako vi učestvujete u vlasti? 200gr kafe, bombonjera ili viskić, za početak...posle prase, jagnje..?

буки

14.08.2019. 00:57

Погледајте како у Србији пролазе они који пријаве крађу и корупцију, па ће вам бити јасно што није раније пријавила. Свака државна фирма и свако јавно предузеће функционише овако. Ако и има изузетака, питајте их колико пута су им ови или они покушали да сломе кичму, и колико су себи скратили живот да би се одржали у усправном положају. Лако је бити поштен на Исланду, у Србији ћеш због тога бити проглашен лудим, или у непрестаној борби са ветрењачама добити неку другу болест.