ŽITELjI valjevskih sela Prijezdić, Ravanj, Zarube, Dračić i Mratišić su blokirali lokalni put jer su nezadovoljni zbog toga što teški kamioni - natovareni kamenom iz obližnja dva kamenoloma - svakodnevno uništavaju saobraćajnicu. Blokadu su prekinuli tek kada su im nadležni iz Gradske uprave u Valjevu obećali da će uskoro početi sanacija puta, za koju su sredstva već obezbeđena, ali seljani poručuju da će, ako obećanje ne bude ispunjeno, ponovo protestovati.

Pročitajte još: Ubi ih prašina: Štrajkuje glađu jer brine za zdravlje dece zbog obližnjeg stovarišta (FOTO)

Tvrde i to da su problemi nastali kada su deonicom puta na kojoj već 12 godina postoji zabrana javnog saobraćaja počeli da krstare kamioni krcati teretom. Uz to, vele da je prekršen zakon jer su kamenolomi udaljeni manje od pet kilometara, mada je sve predstavljeno kao jedno eksploataciono polje sa dva kopa...

- Kamenolomi toliko dugo koriste ovaj put da problema ne bi ni bilo da su svake godine asfaltirali po pola kilometra - kaže Milomir Novković iz Prijezdića. - Ovako, niti autobusi mogu da idu ovim putem, niti mi možemo bezbedno da ga koristimo, pa ispade da smo praktično odsečeni od ostalih.

Pročitajte još: Zbog puta blokirali put do kamenoloma

Predsednik Mesne zajednice u Prijezdiću Dejan Isidorović prenosi da je tokom sastanka sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem najavljeno da će put biti rekonstruisan, uz dogovor da se do 19. avgusta obezbede pisane izjave meštana koji su se odrekli dela parcele radi izgradnje puta, te obećanje da najavljene radove neće prekidati.

DEFINISANjE ROKOVA

- Novi susret sa gradonačelnikom Valjeva je zakazan za 20. avgust - kaže Isidorović. - Tada će biti poznato da li i kada počinju radovi na deonici dugoj 7,7 kilometara, koja povezuje Kamenitovac i Mratišić.