RUŠENjE NESUĐENOG HOTELA: Prodaje se zemljište na kom je Skadar na Banjštici

J. STOJKOVIĆ

14. 08. 2019. u 09:28

РУШЕЊЕ НЕСУЂЕНОГ ХОТЕЛА: Продаје се земљиште на ком је Скадар на Бањштици

Foto J. Stojković

Oglašena prodaja zemljišta u Vranjskoj Banji i uklanjanje objekta. Spor oko vlasništva nad objektom započetog još 1977, završen tek u februaru

NIKADA završeni hotel u Vranjskoj Banji, po svemu sudeći, biće – srušen!

Pročitajte još:Požarevac još vapi za hotelima

Naime, na osnovu zaključka Vlade Srbije od 18. jula i Odluke Upravnog odbora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, te Republičke direkcije za imovinu, oglašena je prodaja zemljišta na kome se nalazi objekat čija je izgradnja počela još 1977, pa je s razlogom nazvan i "Skadar na Banjštici".

U oglasu se navodi da bi hotel trebalo da bude srušen u roku od 90 dana, s obzirom na to da je reč o objektu koji ima odobrenje za gradnju, ali ne i za upotrebu. Budući kupac se obavezuje da o svom trošku obavi ovaj posao i ispoštuje inspekcijski nalog.

Inače, ukupna početna kupoprodajna cena zemljišta iznosi 252.564 evra, a zdanje od 3.148 kvadrata, sa prizemljem i pet spratova, nije predmet prodaje.

Pročitajte još: Kragujevac: Gradilišta na više od deset lokacija

Podsećamo, oko vlasništva nad ovim objektom je deceniju i po vođen sudski spor, sve dok u februaru Specijalna bolnica za rehabilitaciju, čijom imovinom raspolaže Republička direkcija za imovinu, i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja nisu postali ravnopravni suvlasnici.

OSNOV ZA RAZVOJ

- Ovakav epilog nam odgovara jer ulažemo u uređenje banje, a taj hotel nam u svakom smislu kvari planove. Ipak, priželjkujemo da budući kupac zemljišta izgradi hotel, zato što nam nedostaju smeštajni kapaciteti - zaključuje predsednik ove vranjske gradske opštine Dragan Sentić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Savke

14.08.2019. 10:07

Dozvola za upotrebu objekta se izdaje tek po završetku radova i tehničkog prijema. Sa obzirom da je kod ovog objekta uradjen samo deo radova i on nikada nije ni završen, svakako ne može imati upotrebnu dozvolu. Suludo je rušiti ovoliko betona da bi posle pravili isto to samo malo modifikovano osim ako nije u pitanju pranje para

Srbija

14.08.2019. 12:12

Konacno! Bas je bilo ruglo grada. Sada ce, verovatno, neki biznismen da sagradi novi hotel.