Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, i njegovi saradnici, ističu da su zahvaljujući podršci predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije u Loznicu došla dva velika investitora. Sve to, vele, doprinosi da Loznica dobija novo lice, jer se, zbog zaposlenja, očekuje i dolazak značajnog broja mladih, čime se nametnula i potreba za izgradnjom novog obdaništa.

PROČITAJTE JOŠ - Freze na vrelom asfaltu (FOTO)

U Loznici se rađa sve više dece, pa uprkos postojećim kapacitetima, veliki broj njih i dalje ostaje na listi čekanja. Shodno tome, Vlada Republike Srbije je prepoznala potrebu ovog grada za novim obdaništem, i opredelila sredstva za izgradnju novog objekta kapaciteta 270 mesta. Gradnja obdaništa je najbolja potvrda želje države da kroz konkretan vid podrške utiče na populacionu politiku i ohrabri mlade da formiraju i prošire porodice.

Preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima obezbeđena su i sredstva za potpunu rekonstrukciju najstarije osnovne škole na teritoriji grada Loznice i uz pomoć Vlade i predsednika države u toku je i rekonstrukcija svih odeljenja Opšte bolnice.

Loznica je grad u kojem se neguje sportski duh i gde postoji svest o tome koliko je sport važan za zdravlje dece, mladih i svih građana, pa se svake godine izdvajaju značajna sredstva iz budžeta grada za oblast sporta. Odgovorna vlast doprinela je tome da Vlada Republike Srbije podrži projekat izgradnje stadiona po UEFA 4 standardima. U nekom narednom periodu, u planu je i izgradnja atletskog stadiona.

- Novi sportski stadion imaće veliki značaj za naš grad, za afirmaciju sporta i promovisanje Loznice, za mlade koji će moći da imaju bolje uslove za bavljenje sportom, za ljubitelje sporta koji će moći da uživaju gledajući vrhunske sportske klubove - rekao je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović u razgovoru sa Jovanom Vorkapićem, direktorom Republičke direkcije za imovinu, koji je obišao prostor gde će se graditi stadion.

Strateški cilj rukovodstva grada jeste - sport za sve, pa su na području Loznice u poslednjih deset godina izgrađene dve sportske hale i otvoreno je kupalište (olimpijski bazen i bazen za decu i neplivače), koji daju mogućnost za promociju sportova na vodi. Loznica je, tako, ovog leta bila domaćin "Siti gejms" karavana (nekadašnje "Igre bez granica"), u okviru kojeg je održano sportsko takmičenje na gradskom bazenu. Sve ovo značajno unapređuje nivo fizičke kulture među mladima, ali i svim stanovnicima grada.

Izgled novog stadiona

Loznica je jedan od retkih gradova koji kontinuirano beleži razvoj i napredak u svim oblastima društvenog života i zbog toga je poželjan i dobar partner svima: Vladi Republike Srbije, Vladinim institucijama, ali i nevladinim organizacijama, gradovima i regijama u zemlji i inostranstvu.

- Gradove čine ljudi - zato rukovodstvo Loznice, reklo bi se, sluša sugrađane, osluškuje njihove potrebe i vodi politiku koja kreira potrebe Lozničana, nadajući se da će na taj način zadržati i vratiti mlade naraštaje u svoje okrilje - kažu u lokalnoj samoupravi.