PRIBOJ će uskoro dobiti Regionalni inovacioni startap centar - četvrti po redu u Srbiji, a prvi na teritoriji Zlatiborskog upravnog okruga. Na placu koji će za koji dan postati gradilište, projekat vredan više od 50 miliona dinara će većim delom finansirati Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj, a učestvovaće i lokalna samouprava.

Predviđeno je, najpre, opremanje ruiniranog ulaznog dela zgrade nedovršenog Doma kulture, iz pravca Trga FAP. Na površini od 550 kvadrata će biti izgrađena ulazna rampa za invalide i kancelarije u kojima će biti smešten Regionalni inovacioni startap centar.

- Pored sala za sastanke, kancelarije za pravnu i ekonomsku pomoć, te rad invalida, predviđena je i multifunkcionalna sala sa oko 70 mesta. Novi prostor će imati 25 radnih jedinica sa najbržim internetom u Priboju, a za kompletan projekat je već obezbeđena građevinska dozvola, pa nema prepreka da tokom septembra bude sprovedena javna nabavka za izgradnju i opremanje objekta. Radovi bi trebalo da počnu u oktobru - obašnjava rukovodilac projekta Veljko Bojović.

PROČITAJTE JOŠ - Priboj dobija fabriku robota

Kaže, cilj je obezbeđivanje potrebnih uslova i jednakih šansi za realizaciju i razvoj inovacionog preduzetništva, te inovacionih ideja - kroz unapređenje infrastrukturnih uslova na teritoriji Priboja.

Rukovodilac Bojović, koordinator Prijović i Ljeljen iz SO

Koordinator budućeg Regionalnog inovacionog startap centra Danilo Prijović naglašava i to da je planirana saradnja sa privrednim subjektima iz Zlatoborskog okruga, kako bi im se omogućilo unapređenje proizvodnje. Takođe, predviđeno je i povezivanje sa školama, lokalnim samoupravama, zdravstvenim i bezbednosnim strukturama...


BUDžET

MINISTARSTVO za inovacije i tehnološki razvoj je za projekat u Priboju odobrilo 42 miliona i 100.000 dinara, dok će lokalna samouprava u gradu na Limu radove sufunasirati sopstvenim sredstvima - u iznosu od 8,8, miliona dinara.