Školuju rudare iz Grota

D. ALIHODžIĆ

utorak, 06. 08. 2019. u 07:10

Школују рударе из Грота

Zlatko Dobrosavljević i Marija Ranđelović Foto D. Alihodžić

Potpisan ugovor o realizaciji novog projekta Narodnog univerziteta u Nišu

NARODNI univerzitet iz Niša će tokom naredne dve godine omogućiti zaposlenima u rudniku "Grot" podno planine Besna kobila da ozvaniče znanja stečena u praksi i dobiju diplome za četiri zanimanja.

Radi se o poslovima koje rudari već obavljaju kao nekvalifikovana radna snaga, a ugovor o saradnji su potpisali direktor Narodnog univerziteta Marija Ranđelović i prvi čovek pomenutog ugljenokopa Zlatko Dobrosavljević.


PROČITAJTE JOŠ - Srbi najnepismeniji u regionu

- Obukom će biti obuhvaćeni kamarati koji već rade, ali i oni koji se budu zapošljavali. Pritom, neće morati da putuju do Niša, već ćemo predavanja organizovati u njihovoj upravi, što će biti "recept" za uspostavljanje saradnje i sa ostalim rudnicima - kaže Marija Ranđelović, i precizira da će stručne kvalifikacije dobiti rudari koji rade sa građevinskim mašinama, kompresorskim postrojenjima i viljuškarima, te mehaničari za šinska vozila.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Deda Panta

06.08.2019. 09:02

Sada će rudari SNS za tri meseca da završe srednje, više, visoko obrazovanje a za naredna tri da magistriraju i doktoriraju. Kada može Toma grobar mogu i oni. Nisu lošiji od njega.