Gerontološki centar u Subotici: Termosi postaju prošlost

J. Lemajić

05. 08. 2019. u 08:06

Геронтолошки центар у Суботици: Термоси постају прошлост

Organizovane aktivnosti za korisnike - Foto B. Vučković, GC Subotica

Gerontološki centar u Subotici značajno unapredio rad. Omogućeno da korisnici dobiju podjednako tople obroke

OTVARANjEM rekonstruisanog objekta Gerontološkog kluba "Centar 1", Gerontološki centar u Subotici, lider u oblasti socijalne zaštite u zemlji, obeležava 41 godinu rada. Gotovo istovremeno, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova odobrio im je više od šest miliona dinara za dva važna projekta - opremanje centralne kuhinje i praonice i unapređenje rada info-centra.

- Za poslednje tri godine u APV značajno je unapređen rad i kvalitet usluga u 27 ustanova socijalne zaštite kojima je osnivač Pokrajina, a u ovaj sistem uloženo je ukupno 600.700.000 dinara. Nedavno je potpisano 113 ugovora za unapređenje socijalne zaštite, od čega 50 miliona ide za investicije, 10 miliona za programske aktivnosti i 10 miliona za rad civilnog sektora. Pored toga, 63 miliona obezbeđeno je iz tekuće budžetske rezerve - predočava Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku. - U protekle tri godine u Gerontološki centar je uloženo 43.280.000, a u Dom "Kolevka" 32.588.000 dinara.

Zahvaljujući sredstvima iz pokrajinskog budžeta, biće značajno unapređen kvalitet života korisnika GC.

- Zahvaljujući ovom projektu, termos će biti prošlost. Završićemo nabavku uređaja koji će omogućiti da svi korisnici dobijaju podjednako tople obroke - objasnio je Nenad Ivanišević, direktor GC. - Projekat koji jača kapacitete info-centra ima za cilj da omogući našim građanima i korisnicima da što bolje koriste prava iz socijalne zaštite koja im zakon omogućava.

Pročitajte još: POMAŽU I ZARAĐUJU: Po džeparac u dom za stare

U Gerontološkom klubu "Centar 1" uskoro će biti otvorena regionalna akademija za obuku negovatelja. Sve ovo deo je projekta "ReGerNet" - Interreg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija.

UDRUŽENjA

PORED Gerontološkog centra, sredstva su dobili i Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka", Fondacija "Tijana Jurić", Gradsko udruženje ivnalida rada i Udruženje "Autizam".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije