Kragujevčanin prva lasta Petrovca na Limu

A.Rovčanin

nedelja, 04. 08. 2019. u 17:43

Крагујевчанин прва ласта Петровца на Лиму

Pobednička trojka sa direktorom TOP i Miloš Potežica - foto A.Rovčanin

Kragujevčanin Marko Pavlović pobednik je takmičenja u visinskim skokovima u vodu, “Memorijal Pajo Potežica”, održanom u nedelju popodne na jednoj od najlepših prijepoljskih plaža Petrovac
Prijepolje - Kragujevčanin Marko Pavlović pobednik je takmičenja u visinskim skokovima u vodu, “Memorijal Pajo Potežica”, održanom u nedelju popodne na jednoj od najlepših prijepoljskih plaža Petrovac.

Sa skakaonice visoke 16 metara svoje umeće pokazalo je devet takmičara iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Amerike.

Pavlović je po oceni stručnog žirija za nijansu bio boljji od Aleksandara Aleksića iz Užica i Stefana Jevtića iz Valjeva.

Pročitajte još: SRPSKI SKAKAČI U VODU USPEŠNI U HRVATSKOJ: Iz Zagreba doneli devet medalja

- Volim ovu skakaonicu, konkurencija je bila izuzetna. Tokom godine učestvujem na desetak takmičenja u nekoliko zemalja bivše Jugoslavije. Drago mi je što sam pobedio, ali najdrže mi je što je sve završeno kako treba, jer u ekstremnim sportovima to je najbitnije - kazao je Marko i pohvalio pripadnice nežnijeg pola, njih dve koje su se osmelile da skoče sa visoke stene.

- Devojke ne samo da su hrabre, nego su i izuzetni takmičari. Jedna koleginicaa je odnela pobedu u Sarajevu pored svih momaka – dodao je Pavlović.Marko Pavlović iz Kragujevca pobednik skokova u vodu u Petrovcu na Limu - foto A.Rovčanin

Skokovi u vodu, održavaju se od 1998. godine a svake godine ovaj vid sportske manifestacije postaje sve masovniji i značajniji, kako za prijepoljski kraj tako i za celu Srbiju.

Direktor Turističke organizacije u Prijepolju, Nebojša Svičević, kaže da je ova manifestacija sa razlogom postala tradicionalna.

- U zadnje dve godine vremenske prillike nam isu išle na ruku, ali danas je sve bilo odlično. Izuzetno sam zadovoljan što je veliki broj građana došao da gleda takmičenje i zato apelujem na one koji su spretni da se prijave sledeće godine, jer je ovo nezaboravan doživljaj. Lim je naš biser i potrudićemo se da proširimo ovu manifestaciju, već imamo konkretne predloge koje ćemo sprovesti u delo do sledeće godine - rekao je Svičević.

Tamičenje u visinski skokovima u vodu “Memorijal Pajo Potežica”, nosi ime od 2007. godine u spomen na Paja Potežicu, čoveka koji je najviše doprineo razvoju same plaže i cele manifestacije.

Inače, skokove na plaži Petrovac posmatralo je gotovo hiljadu posetilaca iz Prijepolja, ali i susednih gradova Priboja, Nove Varoši, Bijelog Polja i Pljevalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije